Iată ce secrete îți ascund chelnerii și nu numai, în principiu pentru a încerca să scoată cât mai mult de la tine:
1. În nici un restaurant nu se lucrează fără ingrediente pregătite dinainte. Pastele și pizza, de exemplu, sunt întotdeauna gata de servire, iar supele și ciorbele sunt fierte din start în cantități mai mari și ținute în containere speciale.
2. Bomboanele, gumele și alte atenții care îți sunt aduse o dată cu nota nu sunt de fapt gratuite. Acestea doar te fac să te simți vinovată și să lași mai mult bacșiș.
3. Oamenii mănâncă mai puțin în restaurante decorate cu oglinzi, pentru că atunci când văd ce, cum și cât mănâncă se autocontrolează.
4. Multe localuri fac în așa fel încât mirosul din bucătărie să iasă în sala de mese, pentru a le spori vizitatorilor pofta de mâncare. Același lucru este valabil și în brutării, unde se instalează ventilații ce fac aroma produselor proaspete să întâmpine clienții de afară.
5. Adesea, când chelnerii debarasează mesele, nu o fac doar pentru a avea tu loc ci pentru că farfuriile îți amintesc cât de mult ai mâncat deja și ai astfel tendința să nu mai comanzi nimic.
6. De fapt ajuți restaurantele dacă îți cauți imediat un loc într-un colț, deoarece atunci când ai impresia că te vede mai puțină lume, te simți mai liberă să comanzi mai mult, iar cei care își aleg singuri un loc ferit consumă mese mai calorice, inclusiv desert.
7. Restaurantele încearcă să-și pună clienții cât mai aproape de intrare, pentru a crea o atmosferă mai primitoare pentru următorii și a părea localul mai plin, iar oamenilor considerați mai atrăgători li se oferă în mod special un loc la geam sau la culoar, pentru a atrage atenția celor care trec pe lângă.
8. Dacă mergi undeva și comanzi paste carbonara, chelnerul va trage automat concluzia că nu ești o persoană care iese des la restaurant și va realiza că nu-ți place să încerci lucruri noi. Patronilor restaurantelor le place să includă acest preparat în meniu, deoarece este ieftin și ușor de preparat.
9. Când mâncarea este servită pe farfurii mici, chiar dacă porția a fost relativ mică, clienții se simt plini, de aceea, de multe, ori, felul principal se servește pe farfurii mai mari. Acest truc oferă impresia că ai mâncat prea puțin și îți lasă loc pentru desert.
10. Dacă rogi personalul să dea muzica un pic mai încet, dorința îți va fi îndeplinită în doar 1 din 10 cazuri și de cele mai multe ori doar ți se va spune că au făcut ce i-ai rugat.
11. În meniu sunt folosite denumiri care să pară delicioase și atunci când le rostești gura ta să imite mestecatul. În plus, preparatele pronunțate din fața spre spatele gurii, sunt alese mai des.
12. Chiar și cele mai simple preparate sunt decorate, pentru a crea diversitate. Același lucru se aplică și mâncărurilor colorate, deoarece creierul reacționează la culori, care sunt asociate cu fructele coapte.
12 trucuri pe care le folosesc cei din cafenele și restaurante, ca să te manipuleze
De fapt și de drept, mâncatul în sine este printre ultimele motive pentru care se duce cineva la restaurant, de obicei se urmărește atmosfera și buna dispoziție, iar patronii și cei care lucrează în servicii știu acest lucru, drept pentru care încearcă să te manipuleze de fiecare dată când le treci pragul.