Încearcă întotdeauna să găsești lucruri care să-ți ușureze viața și folosește aceste 13 trucuri dacă vrei ca în două săptămâni să scapi de excesul de grăsime acumulat în special pe abdomen.
1. Trezește-te mai devreme
Nu lăsa lenea să te abată din drumul tău către corpul visat. Deși suficiente ore de somn îți îmbunătățesc funcționarea metabolismului, prea multe îți vor face mai mult rău decât bine. Cercetătorii au descoperit că oamenii care dorm 8-9 ore pe noapte, dar se trezesc după ora 10:45, consumă cu 250 de calorii mai mult și au pofte nesănătoase de produse sărate, dulci sau cu multe grăsimi, fix la cele mai nepotrivite ore.
2. Spală-te pe dinți mai des
Periuța de dinți nu numai că-ți curăță dinții, dar luptă și împotriva acumulării kilogramelor, dacă o folosești în timpul zilei. De curând, mai mult de 14000 de oameni au participat la un studiu care a demonstrat legătura dintre spălatul pe dinți și slăbit. În urma acestuia, s-a descoperit că prin îndepărtarea rezidurilor, pasta de dinți oprește comunicarea cu receptorii foamei și creierul primește mai repede semnalul că momentul mesei s-a terminat.
3. Râzi mai mult
Râsul sincer consumă aceeași cantitate de energie ca și mersul, doar că implică alți mușchi și în special pe cei abdominali. În revista de specialitate „International Journal of Obesity” s-a menționat faptul că în 10-15 minute de râs poți arde între 40-170 calorii, dar oricum ar fi, o atitudine pozitivă este întotdeauna de dorit.
4. Bea mai multă apă
Dacă bei suficientă apă vei accelera procesul de ardere a grăsimilor. Conform unui studiu în care participanții trebuiau să bea 2 pahare mari de apă, rata metabolică a acestora a crescut cu 30%. Cercetătorii consideră că dacă bei zilnic cu 1.5 l mai multă apă decât o făceai înainte, vei arde cu până la 17400 mai multe calorii pe an.
5. Regula de 2.5 minute
Această regulă a fost descrisă în revista „Physiological Reports” și presupune ca într-un antrenament să alternezi intensitatea exercițiilor, ca să arzi cu până la 200 de calorii în plus.
6. Mănâncă mai puțin, dar mai des
Când mănânci mai des, îi spui corpului că nu are motive să acumuleze grăsimi, iar când sari peste mese transmiți exact opusul. Cercetările doctorului David Jenkins au arătat faptul că dacă mănânci puțin și des reduci nivelul colesterolului cu 15%, iar pe cel al insulinei cu până la 28%, iar insulina are un rol foarte important în controlul cantității de zahăr ce intră în sânge.
7. Ajustează luminozitatea dispozitivelor electronice
Un alt mod simplu de a-ți accelera metabolismul este să ajustezi luminozitatea telefonului și pe cât posibilul să nu mai folosești electronicele înainte de culcare, deoarece studiile au arătat că lumina albastră produsă de acestea induce în eroare creierul, care nu mai produce melatonină. Întrucât metabolismul uman este strâns legat de programul de odihnă, respectiv de calitatea și cantitatea somnului, ajustarea luminozității ecranelor este esențială pentru buna funcționare a organismului.
8. Nu mai număra caloriile
Nutriționiștii recomandă să nu te concentrezi prea mult numai asupra numărului de calorii ci să verifici și calitatea produselor consumate, deoarece caloriile diferă între ele. De exemplu, un burger cu multe calorii este nociv, dar o mână de nuci este mult mai utilă. Produsele bune sunt naturale și neprocesate, pot fi fructe, legume, nuci și semințe, deoarece toate conățin vitamine și minerale mai sănătoase decât alternativele și țin mai mult timp de foame decât junk-food-ul și produsele de fast-food.
9. Aerisește casa
Experimentele efectuate de specialiști sugerează că temperatura scăzută dintr-o cameră influențează grăsimea maro din organism, acel strat care împiedică înghețul corpului și sparge celulele de grăsime albă, arzând mai multe calorii pentru a menține temperatura corpului. Cei care au participat la aceste studii a trebuit să doarmă în camere de diverse temperaturi și după 4 săptămâni de dormit într-o cameră răcoroasă, bărbații au scăpat de burta inestetică.
10. Uită de somnul diurn
S-a demonstrat că cei care dorm în timpul zilei și sunt activi noaptea ard mai puține calorii. Această concluzie a fost trasă în urma unui studiu realizat de specialiștii de la University of Colorado, care au analizat 14 oameni sănătoși, de-a lungul a 6 zile. În primele 2 zile, participanții au dormit noaptea și deloc ziua, apoi și-a schimbat programul cât să imite comportamentul unei bufnițe și s-a descoperit că atunci când cineva trage un pui de somn, metabolismul are de suferit, deoarece ceasul biologic este dat peste cap. Dacă lucrezi frecvent în ture de noapte, medicii recomandă să diminuezi numărul de calorii pe care îl consumi în mod normal, pentru a putea ține pasul cu noul program.
11. Abate-te de la dietă o dată pe săptămână
Zilele de trișat sunt destul de folosite de către atleții de performanță. În aceste zile ai voie să mănânci absolut orice, doar că în cantități moderate, astfel încât să îți păcălești sistemul psihologic într-atât încât să considere că este o răsplată pentru eforturile depuse și să nu rămâi cu pofte sau frustrări.
12. Scapă de stres
Conform unui studiu publicat în „Biological Psychiatry” stresul încetinește metabolismul și când ești stresată ai tendința să mănânci mai multe alimente grase, dulci sau sărate. Cercetătorii spun că să consumi alimente bogate în calorii în momentele stresante îți influențează în rău metabolismul și te face să te îngrași.
13. Dormi suficient
Un somn sănătos este acela de 8 ore, de la orele 22-23 până la 6-7 dimineața, deoarece acesta contribuie la funcționarea corespunzătoare a metabolismului și scăderea în greutate. Oamenii de știință au observat că dintre cele 60000 de femei care au participat la un studiu pe acest subiect, cele care dormeau 5 ore sau mai puțin aveau tendințe de îngrășare și obezitate mai mari decât cele care dormeau suficient.
13 moduri simple de a slăbi rapid
Stresul de la muncă, programul de somn dezorganizat și alimentația haotică contribuie la forma fizică și odată cu venirea sezonului rece este și mai greu să ai un stil de viață sănătos, dar slăbitul nu este mereu doar despre diete stricte și antrenamente obositoare.