Iată o listă cu lucruri uzuale, de care este mai bine să scapi dacă vrei ăs te simți mai bine.
1. Tacâmuri de unică folosință
Tacâmurile de unică folosință sunt ușoare și nu trebuie să le mai speli, dar tot este mai bine să folosești veselă din porțelan. Este indicat să petreci un pic de timp umplând mașina de spălat vase sau doar spălându-le în chiuvetă decât să contribui la poluarea cu plastic.
2. Ojă cu surprize
Multe oje conțin toluene, formaldehidă, dibutil phthalate și multe alte ingrediente periculoase pentru sănătate, iar manichiuristele sunt cele mai predispuse la diverse afecțiuni cauzate de aceste substanțe, deoarece stau toată ziua în chimicalele ce se evaporă acolo. Înainte de a cumpăra vreun produs, citește mereu etichetele, iar dacă te duci la salon, ai grijă să fie unul bine aerisit.
3. Prelungitoare prea încărcate
Toată lumea folosește prelungitoare acasă, dar nu uita că fiecare are o anumită capacitate, iar un fir prea întins poate provoca un scurtcircuit. În plus, încearcă să legi firele în așa fel încât să nu te împiedici tot timpul de ele.
4. Tapet
Principalul compus chimic din tapet este PVC-ul, care poate elibera în aer clorhid de vinil și expunerea prelungită la acesta este legată de toxicitatea crescută în orice mediu ambiant. Fii atentă când alegi tapetul și încearcă mai întâi diverse experimente cu vopsea non-toxică.
5. Mobilă temporară
Lumea încearcă întotdeauna să-și facă în casă o atmosferă cât mai primitoare, dar totul este stricat de un decor temporar, care oricum ocupă spațiu și acumulează praf. În loc să cumperi mobilă din plastic, mai bine investești în piese de mobilier durabil, ce nu-și vor pierde valoarea în timp.
6. Machiaj expirat
Este contraindicat să folosești produse de machiaj expirat, pentru că nu mai funcționează cum ar trebui. De exemplu, cremele cu protecție UV nu te mai protejează, crema BB sau CC devine transparentă și chiar unele substanțe îți pot provoca iritații și coșuri, mai ales în obraji.
7. Spray-uri odorizante
Multe sprayuri conțin și alte chimicale pe lângă cele deja trecute pe etichetă, dar poți reduce folosirea acestora dacă îți cumperi uleiuri de aromoterapie, săculeți cu ierburi aromate sau diverse pietre și bucăți de ceară parfumate.
8. Canapea extensibilă
Cu cât înaintezi în vârstă cu atât ar trebui să fie mai confortabil patul tău. Când nu trebuie să strângi tot timpul câte ceva, somnul îți este mai bun, dar desigur, dacă ai un pat matrimonial în dormitor și o canapea extensibilă în sufragerie, pentru când vin oasepeții în vizită și stau peste noapte, acest lucru este în regulă.
9. Perdele de duș ce nu pot fi spălate
Cercetătorii avertizează în privința petelor de săpun de pe aceste perdele și a faptului că dacă ele stau înfășurate, favorizează dezvoltarea bacteriilor și dezvoltarea infecțiilor ce duc la slăbirea sistemului imunitar. Pentru a le păstra curate, trebuie să le speli periodic cu praf de copt și oțet.
10. Reviste vechi și cărți de vizită învechite
Dacă ai multe cărți de vizită învechite, atunci este momentul oportun să le arunci pe toate odată cu teancul de reviste vechi ce nu face altceva decât să acumuleze praf. În plus, nu folosește nimănui un contact de acum 5-10 ani, care nu mai este de actualitate și o serie de articole vechi.
11. Prosoape în baie
Prosoapele care sunt depozitate în medii umede și călduroase creează un mediu perfect pentru bacterii, deci e mai bine să le depozitezi într-un sertar dintr-o cameră unde aerisești periodic, să schimbi cel puțin o dată pe săptămână prosoapele pe care chiar le folosești și să le usuci imediat după ce le speli.
12. Covoare vechi
Covoarele vechi strâng praf și trebuie să le cureți măcar de două ori pe săptămână, tocmai de aceea mulți oameni au renunțat deja la ele. În plus, este o idee proastă să le depozitezi rulate, pentru că oricum ocupă destul de mult spațiu și tot se pune praful pe ele, doar că acum e mai greu de curățat.
13. Plante artificiale
Plantele încălzesc o cameră, dar nu trebuie să alegi unele artificiale nici dacă nu ai timp sau chef să îngrijești ceva viu, deoarece acumulează praf ce-ți intră apoi în plămâni. Optează mai bine pentru cactuși, aloe vera sau alte plante naturale ce necesită mai puțină îngrijire.
14. Cale
Calele merg foarte bine în apartament, dar sunt periculoase pentru copiii mici și animalele de companie. Ele nu sunt toxice în sine, dar dacă sunt mâncate pot provoca inflamații ale gurii sau gâtului și chiar greață.
14 lucruri pe care trebuie să le elimini din casa ta
Casa este un loc primitor, în care se presupune că trebuie să te simți în siguranță, dar uneori păstrezi obiecte nefolositoare și chiar periculoase, care-ți ocupă prea mult spațiu și te umplu de negativitate.