Deși machiajul este extraordinar și are scopul său, câteodată trebuie să fii doar tu, cum ar fi la plajă, la o plimbare prin parc sau întâlnire cu prietenii la tine acasă, așa că lasă-ți frumusețea naturală să iasă la iveală.
1. Evită dușurile fierbinți
Apa fierbinte și aburii distrug hidratarea naturală, ceea ce înseamnă că tenul tău produce mai mult ulei, ca să păstreze echilibrul și astfel se distrug alte bariere, ceea ce duce la recuperarea mai lentă după o zgârietură sau cicatrice. Fă mai degrabă dușuri scurte și la temperatura camerei.
2. Bea suficientă apă
Pielea este cel mai mare organ și are nevoie de hidratare externă, dar și internă, deci poți aplica diverse creme, dar nu uita să bei apă, mai ales în timpul zilei. Dacă nu suporți gustul apei plate, adaugă un pic de lămâie sau felii de castraveți, portocală și frunze de mentă în ea.
3. Îngrijește-ți decolteul
Pielea de pe gât și decolteu este foarte sensibilă și predispusă la arsuri solare, riduri și pete, așa că asigură-te că te dai cu crema de față și cea de protecție solară și pe aceste zone.
4. Verifică gradul de uscare al pielii
Răzuiește o mică porțiune de piele de pe picioare sau mâini și vezi dacă lași urme albe sau te exfoliezi, caz în care ai nevoie de mai multă hidratare. Dacă ai eczeme sau psoriazis, vei vedea că adesea te doare și te mănâncă pielea, caz în care ai nevoie de tratament specializat.
5. Ia-ți un supliment de colagen
Colagenul ajută cu elasticitatea și totodată fermitatea pielii și pe măsură ce trec anii, organismul tău produce din ce în ce mai puțin, deci ai nevoie de suplimente. Pe piață există foarte multe variante de creme, pudre și pastile cu colagen derivate din pește sau surse vegetale așa că tot ceea ce-ți rămâne este să găsești aroma care să-ți placă. Este de apreciat că majoritatea suplimentelor alimentare cu colagen sunt potrivite chiar și pentru femeile însărcinate.
6. Mănâncă sănătos
Optează pentru fructe și legume proaspete, de sezon și crescute local. Asigură-te că beneficiezi de o mare varietate și în lipsă de ceva proaspăt poți alege și conserve sau alimente congelate, dar care să nu conțină adaos de sare sau zahăr. Din aceste alimente vei extrage vitamina C pentru piele, dar și zinc, esențial pentru unghii și păr.
7. Mănâncă pește
Somonul se numără printre cele mai bune surse de aciși grași omega-3 și oferă pielii mulți alți nutrienți, fiind totodată bun și pentru creier, iar dacă ești însărcinată face ca IQ-ul copilului tău să crească.
8. Alege produse de frumusețe „curate”
Scapă de orice produs care conține parfum și parabeni, care pot irita pielea sensibilă. În general, produsele fără parfum sunt mai delicate cu pielea și au mai puține contraindicații.
9. Fă sport
Mai ales sport în aer liber, pentru că dacă ieși afară beneficiezi de vitamina D de la soare, însă nu uita să aplici protecția solară, mai ales pe față și decolteu. În plus, transpirația este un proces ce asigură că sângele pompează cum trebuie toți nutrienții, iar sportul este benefic și pentru psihic.
10. Răsfață-ți pielea
Fie că este vorba despre un peeling, un exfoliant din comerț sau o mască făcută în casă, rezervă-ți timp să-ți răsfeți din când în când pielea. Deși există produse speciale pentru diverse probleme, e bine să folosești preventiv ceva hidratant, pentru că întotdeauna este mai ușor să previi decât să tratezi.
11. Lasă-te de fumat și renunță la alcool
Aceste obiceiuri sunt nocive pentru piele. Țigările îmbătrânesc prematur tenul, iar alcoolul deshidratează pielea, atacă vasele de sânge, perturbă somnul și te face să pari mai bătrână decât ești.
12. Creează-ți o rutină de bază
Crează-ți o rutină simplă, de care să te ții în fiecare dimineață și seară. De exemplu, dimineața folosește un gel de curățare facială, o cremă hidratantă și aplică protecție solară, iar seara spală-te pe față, demachiază-te și aplică un ser hidratant.
13. Scapă de cearcăne și pungile de sub ochi
Este mai simplu decât ai crede să îndepărtezi pungile de sub ochi. Tot ce trebuie să faci este să ții la frigider o bucată curată de pânză udă și dimineața să aplici comprese reci pe ochi, pentru câteva minute sau mai poți înfășura câteva cuburi de gheață într-un prosop.
14. Dormi
Nu mai bea cafea sau alcool înainte de culcare, trage jaluzelele sau draperiile, fă cât se poate de liniște în dormitor și aerisește bine. În plus, stinge toate electronicele și electrocasnicele cu cel puțin o oră înainte de culcare, pentru a putea dormi mai mult și mai bine și a avea astfel mai multă energie, dar și o piele sănătoasă.
15. Dacă pielea ta se schimbă, adaptează-ți rutina de îngrijire
Pe măsură ce trec anii, pielea ta suferă anumite modificări la nivel celular, așa că nu mai poți avea aceeași rutină în fiecare anotimp. Nu cumpăra o singură cremă hidratantă ca să rămâi la aceea ani de zile ci alege ceva mai ușor vara și una mai exfoliantă iarna.
15 trucuri pentru a avea pielea strălucitoare în mod natural
Dacă în fiecare zi îți dorești să ai un ten curat, sănătos și strălucitor în mod natural, și-ți alegi machiajul în concordanță, gândește-te cum ar fi să renunți la BB cream, fond de ten și pudră, ca să-ți lași pielea să respire.