Iată câteva fapte interesante despre pisici, care te vor face să le iubești și mai mult și care te vor face să vrei și tu una cât de curând.
1. În medie, pisicile petrec două treimi din viață dormind, deci o pisică de 9 ani este activă doar vreo 3.
2. Din punct de vedere biologic, creierul unei pisici este mai apropiat de al nostru decât de al unui câine, deoarece avem responsabile de emoții aceleași părți de materie cenușie.
3. Cea mai mare specie de feline din ziua de astăzi este ligerul, combinație genetică între un mascul leu și o femelă tigru. El ajunge până la 4 metri lungime și cântărește peste 300 kg. Cel mai mare specimen de liger are 500 kg.
4. Cea mai mică felină sălbatică este pisica cu picioare negre, a căror femele nu depășesc 1,2 kg.
5. Britanicii și australienii consideră că întâlnirea cu o pisică neagră aduce noroc, spre deosebire de europeni și locuitorii din America de Nord, care cred că este un semn rău.
6. Cea mai apreciată rasă de pisici din lume este cea persană, apoi Maine Coon și abia pe locul trei se află birmanezele.
7. Există o rasă de pisici care iubește apa. Reprezentantele Turkish Van adoră să înoate, deoarece au blana impermeabilă.
8. Angajații din ambasada Olandei din Moscova au observat că două pisici Siameze veneau în mod regulat să zgârie pereții și astfel au descoperit că în pereți existau puse microfoane rusești în scop de spionaj.
9. Multe pisici se întorc singure acasă chiar și după un drum foarte lung, deoarece înțeleg unde sunt datorită poziționării soarelui și au celule magnetizate în creier, care funcționează precum un compas.
10. Cea mai bătrână pisică din lume face parte din rasa Crème Puff și a trăit în Austin, Texas, Statele Unite ale Americii. Ea s-a născut în anul 1967 și a decedat pe data de 5 august 2005, la trei zile după ce a împlinit 38 de ani.
11. Pisicile pot fi identificate după amprente, la fel ca și oamenii, dar acestea nu sunt localizate în degete ci pe nas.
12. Pisicile nu au glande sudoripare pe tot corpul, la fel ca oamenii, motiv pentru care transpiră doar prin lăbuțe.
13. Pisicile sunt foarte sensibile la vibrații și pot simți un cutremur cu 10-15 minute înainte ca acesta să fie resimțit de către oameni.
14. De obicei, femelele sunt dreptace și masculii stângaci.
15. Deținătorii de pisici prezintă cu 30% mai puține riscuri de a face un infarct sau atac cerebral, deoarece pisicile recunosc din timp simptomele și în plus, îi țin ocupați și fericți mai mult timp.
16. Se credea că prima pisică domestică a apărut în Egipt, dar o descoperire din anul 1936 a scos la iveală un mormânt din Cipru, care datează de 9500 de ani și care avea înăuntru o pisică mumifiată, care a fost omorâtă pentru a fi îngropată alături de stăpân.
17. Conform unei legende evreiești, Noah s-a rugat la Dumnezeu să protejeze mâncarea de pe Arca de șobolani, iar acesta a făcut un leu să strănute și așa au apărut pisicile.
17 curiozităţi care te vor face să îndrăgeşti şi mai mult pisicile
Pisicile sunt animale uimitoare, pe care mulți oameni din toată lumea le adoră. Deși sunt cel mai răspândit animal de companie, ele continuă să uimească lumea cu atitudinile lor și pozițiile umane pe care le adoptă.