Forma actuală a scărilor rulante ține nu numai de design ci este și un factor foarte important în mecanica acestora.
De ce sunt zimțate
Toamna și iarna, scările acumulează foarte multă apă și pot deveni alunecoase. Pentru a evita accidentările, scările rulante au fost dotate cu binecunoscuții zimți, acele dungi verticale care îmbunătățesc tracțiunea între pantofii oamenilor și scara în sine. În plus, gunoaie precum diverse ambalaje și cartele de metrou folsite sau alte hârtii, panglici și chiar pungi sunt lăsate zilnic să cadă pe scări, iar dacă acestea ar fi plate, toate ar intra sub plăcile treptelor și ar bloca mecanismul de funcționare, dar datorită zimților, toate deșeurile sunt strânse la unul dintre capetele scărilor rulante.
De ce merg balustradele mai repede decât scările
Când au nevoie de întreținere, viteza scărilor scade și acesta este un semnal că trebuie reparate sau măcar curățate.
Datorită acestor detalii bine puse la punct, nu mai trebuie să urcăm o mulțime de trepte ci putem sta confortabil să fim purtați către destinație.
2 lucruri pe care nu le ştiai despre scările rulante
Primele „scări rulante” au fost instalate la New York, în anul 1896, pe Coney Island și semănau mai mult cu o bandă înclinată care avea dungi de fier încastrate, dar în ziua de astăzi, milioane de persoane din toată lumea folosesc scările rulante în forma pe care o cunoaștem noi.