Medicul nutritionist Mihaela Bilic spune ca laptele este un aliment de baza, adica trebuie sa fie prezent in alimentatia noastra in fiecare zi, indiferent daca bem lapte dulce sau lapte batut sau daca il consumam sub forma de iaurt sau branza.
Iata 3 argumente in favoarea unui consum regulat de lapte, asa cum le explica specialista:
1. "Laptele este si un aliment functional, adica pe langa rolul lui nutritiv contribuie la mentinerea si imbunatatirea starii de sanatate. Consumul zilnic de lapte si produse lactate este indicatorul unei alimentatii echilibrate. S-a observat ca persoanele care nu consuma lapte au de obicei si probleme de greutate datorate unei alimentatii monotone sau prea bogata in calorii", a explicat nutritionista Mihaela Bilic pe pagina oficiala de Facebook.
2. "Laptele este unul din rarele alimente care contine toate substantele nutritive de baza, in proportii optime si cu biodisponibilitate crescuta (pot fi usor utilizate in organism). In lapte avem proteine (3-3.5%), glucide (4-5%), lipide (3.5-4.5%) si 87% apa", mai spune medicul.
3. "Tot in lapte avem vitamine din grupul B si pretioasele vitamine liposolubile A si D. Laptele este singurul aliment care contine toate mineralele indispensabile vietii: calciu, fosfor, magneziu, potasiu, zinc, iod, fier, crom etc. Daca ar avea si fibre, laptele ar fi alimentul ideal, adica am putea trai doar cu lapte si produse lactate", concluzioneaza nutritionista.
Citeste si: Laptele matern difera in functie de sexul copilului
De ce ne nastem cu placerea pentru gustul dulce
6 secrete alimentare care te ajuta sa iti mentii sanatatea dintilor
Cafeaua cu lapte te ajuta sa slabesti? Ce explicatie da Mihaela Bilic