Medicul nutriţionist Mihaela Bilic subliniază că un pahar de lapte bătut este completarea perfectă la orice masă. Ea ne sugerează să consumăm mai mult lapte bătut deoarece ne hidratează, ţine de foame şi are puţine calorii. Specialista enumeră şi alte beneficii pe care le are laptele bătut când vine vorba de dietă.
"Multe persoane se plâng că laptele le balonează sau că le displace gustul lui dulceag. Dar ce spuneţi de laptele bătut sau de iaurtul de băut? Fiind fermentat nu mai conţine decât urme de lactoză, deci nu dă disconfort digestiv. Fiind acrişor şi răcoritor se potriveşte după orice masă copioasă. Fiind bogat în apă (aproape 90%) este eficient pentru hidratare. Şi nu în ultimul rând ţine bine de foame şi satură cu puţine calorii datorită conţinutului echilibrat de glucide, proteine, lipide şi minerale.", a explicat medicul nutriţionist.
Iar în privinţa conţinutului de minerale, experta subliniază că nu degeaba în ţările arabe, unde este cald şi există risc de deshidratare, oamenii beau lapte bătut la orice masă.
"În plus calciul din lapte scade absorţia de grăsimi, deci e recomandat după mesele bogate în carne. Dacă ai mâncat doar o salată sau un sandviş, cu un pahar de lapte bătut băut în completare o să ai stomacul plin timp de câteva ore fără să-ţi mai fie foame. Nu mai zic de varianta practică, de consumat la volan sau de avut în geantă: baton de cereale şi o sticluţă de lapte bătut - dietetic şi sănătos", a concluzionat Mihaela Bilic pe pagina oficială de Facebook.