1. Cartofii prajiti uzi - Niciodata cartofii pe care ii prepari tu nu ies atat de gustosi precum cei de la restaurant? Asta pentru ca faci o greseala eolementara: pui cartofii in tigaie cand inca sunt uzi. Daca vrei sa iasa perfect, crocanti si cu interiorul moale, atunci sterge-i bine cu un prosop inainte de a-i pune in tigaia incinsa!
2. Omleta uscata - potrivit studiilor de spacialitate, majoritatea oamenilor gateste prea mult omleta. Data viitoare cand faci o omleta, atunci cand stai pe ganduri si nu stii daca e gata sau nu, ia tigaia de pe foc, dar mai lasa omleta putin, astfel incat sa fii sigura ca este gatita corespunzator.
3. Orezul zemos - de fiecare data cand vrei sa prepari orez bob cu bob se intampla ca acesta sa sfarseasca avand aspect de pilaf? Ei bine, incearca sa nu pui prea multa apa atunci cand il gatesti. Respecta regula de 3 parti de apa la una de orez si iti promit ca iti va iesi excelent!
Citeste si: