Adevărul din spatele acestor mituri te va surprinde:
Mit: Resturile de mâncare pot fi păstrate până la o săptămână după preparare.
Poţi păstra alimentele gătite în frigider până la trei zile, nu mai mult. Dacă vrei să păstrezi un preparat pentru finalul săptămânii, ai face bine să îl păstrezi la congelator.
Mit: Ouăle nu se ţin pe uşa frigiderului.
Ouăle ar trebui păstrate în ambalajul original, pe un raft din frigider, pentru a te asigura că temperatura rece este constantă.
Mit: Dacă adaugi ulei în apa în care fierbi pastele, nu se vor mai lipi între ele.
Aplicând această tactică, nu faci decât să obţii paste alunecoase, care nu se vor împăca deloc bine cu sosul preferat.
Mit: Alcoolul din băuturile folosite la gătit se evaporă complet
De fapt, după ce fierbe puţin, 85% din alcool este încă prezent în compoziţie. După o oră de procesare termică, alcoolul se păstrează în proporţie de 25%. Acest procent scade la 5% după trei ore de procesare termică.