Chiar daca punga de chips-uri de cartofi pare ca se uita la tine, implorand practic sa fie mancata, mancarea din fata ta poate sa nu fie motivul pentru care te supra-alimentezi. Tendinta ta de a te refugia in mancare are de-a face foarte mult cu dispozitia ta si cu starile tale sufletesti, arata un nou studiu. Aceasta cercetare confirma practic ceea ce multe dintre noi stiu deja: supra-alimentarea este adesea o incercare de a satisface o nevoie la nivel psihologic, mai mult decat o nevoie fizica.
Asa ca ce poti face pentru a impiedica consumul alimentelor pe fond emotional, inainte de a incepe "atacul"?
1. Stai cat mai departe de cafea. Bauturile cofeinizate pot agrava raspunsul tau la stres, asa ca mai bine bei un pahar de ceai verde in loc de cafea. Bautura contine teanina, un aminoacid cunoscut care contribuie la relaxarea ta.
2. Vezi cat de recunoscatoare esti. Faptul ca esti recunoscatoare pentru ceva te poate ajuta sa te calmezi. Intr-un studiu publicat in jurnalul "Applied Physiology", persoanele care s-au concentrat pe sentimentele de recunostinta inainte de culcare (de pilda, oamenii care se roaga inainte sa se culce) s-au simtit mai putin ingrijorate si mai putin anxioase.
3. Arunca gunoiul. Exercitiul este simplu: daca scrii si asterni pe hartie gandurile tale negative si apoi arunci aceste foi la gunoi, poate consuma o buna parte din starea ta proasta de spirit, potrivit unui studiu din revista "Psychological Science". Sursa: womenshealthmag.com.
Citeste si: 5 factori care te fac sa crezi ca ti-e foame
5 ingrediente din salata care te ajuta sa slabesti mai repede