Dacă te numeri printre cei care vor să-și păstreze în continuare noile obiceiuri, iată cum să le faci parte din viața ta pentru tot restul vieții.
1. Păstrează cât de mult poți constant
Deși există lucruri care-ai fi vrut să se fi schimbat la viața ta și acum îți dorești poate să-ți vezi prietenii și familia mai des, asigură-te că anumite lucruri nu se schimbă, cum ar fi programul tău de antrenamente și felul sănătos în care ai început să gătești. De exemplu, dacă ai început să ieși la alergat fix după ce a fost instalată prima perioadă de carantină, urmează în continuare aceeași rutină. În acest fel, chiar dacă se schimbă circumstanțele, obiceiurile bune îți vor rămâne.
2. Fă-ți treaba mai ușoară
Cu cât ceea ce faci este mai complicat și-ți consumă mai mult timp, cu atât mai puțin probabil este să te ții de acel lucru, indiferent cât e de sănătos sau nu. În acest sens, un truc ar fi ca atunci când gătești, să faci de fapt mai mult decât ai nevoie la doar o masă două, pentru a putea congela eventual câteva porții, pe care să le scoți altă dată. În plus, încearcă să petreci mai puțin timp în bucătărie, optând pentru legume congelate în loc să mai stai tu să speli și să tai unele proaspete și alegând să gătești la mai multe crătiți în același timp, cum ar fi în timp ce îți fierb legumele să rumenești și carnea.
Această abordare poate fi pusă în practică și în ceea ce privește sportul, dacă îți pregătești cu o zi înainte tot echipamentul de care ai nevoie.
3. Concentrează-te pe cât de bine te face să te simți un obicei
Dacă ți-a plăcut cum te simțeai după antrenamentul de dimineață sau cât de bună ți s-a părut o mâncare gătită de tine și ai observat că totul pare mai simplu după câteva încercări, atunci cu siguranță vei dori să păstrezi pentru cât mai mult timp aceste obiceiuri benefice.
Ca să vezi exact ce s-a schimbat, fă o listă cu motivele pentru care ești mai fericită acum decât înainte. Include acolo activități precum prioritizarea meselor în familie, rutina de yoga de dimineața și orice altceva te face să te simți bine, pentru a le putea prioritiza pe măsură ce viața reintră în normal.