Otetul folosit pentru fierberea oualor crapate - inca din cele mai vechi timpuri, gospodinele adevarate folosesc otetul pentru a fierbe ouale cu coaja crapata fara a face mizerie. Adauga o lingurita de otet in apa fiarta in care vei pune oul intrucat acesta va ajuta proteinele din albusul de ou sa se coaguleze rapid.
3 trucuri care te ajuta in cazul micilor accidentari din bucatarie
Aschiile scoase din piele cu ajutorul unei sticle - este vorba despre o sticla cu apa fierbinte, a carei gura o vei lipi de partea mainii in care aschia a intrat. Aburii proveniti de la apa fierbinte vor inmuia pielea, iar aschia va fi smulsa in momentul in care vei indeparta sticla.
Extinctorul homemade, facut din ingredientele pe care le ai in bucatarie - pe vremuri, se folosea un amestec facut din doi litri de apa, o jumatate de kilogram de sare si o jumatate de kilogram de amoniac pentru a stinge incendiile puternice. Poti pregati si tu o astfel de solutie, pe care sa o ai in casa in caz de incendiu.
Citeste si:
5 trucuri pentru o calatorie reusita cu masina