Forţează-l să coopereze
Dacă fraţii nu vor să coopereze, foloseşte tactica prizonierului. Dă-le ceva de făcut împreună, cum ar fi să strângă jucăriile, după care oferă-le aceeaşi recompensă sau pedeapsă, în funcţie de performanţa în echipă. Dacă unul dintre ei nu îşi face treaba, îi pedepseşti pe amândoi. Data viitoare, nici celălalt nu va dori să mai coopereze şi vor pierde amândoi. În timp, această tactică îi convinge că e mai bine să lucreze împreună şi să se înţeleagă.
Fă-l să plătească
Cum decizi cine primeşte camera mai mare sau cine dă numele pisicii adoptate? Ei bine, unele lucruri nu pot fi tăiate în jumătate, aşa că lasă-i să liciteze, folosind diverse sarcini sau banii de buzunar pentru a plăti. Cel care este dispus să ofere mai mult, câştigă, fără supărare. Astfel vor învăţa valoarea banilor şi a muncii depuse.
Foloseşte ameninţări credibile
Dacă le spui "Nu mă faceţi să întorc maşina şi să mergem acasă", nu îi vei speria. De ce? Pentru că ştiu că vei avea şi tu de suferit de pe urma acestei ameninţări. În schimb, spune-le că dacă te supără, îi laşi la bunica şi te duci singură la film sau în parc.
Fă-l să mintă
Dacă simţi că nu şi-a făcut temele şi te minte, pune-i întrebări specifice. La ce materie ai avut de scris? Ce ai învăţat din ceea ce ai scris? Cât ţi-a luat să îţi faci temele? Care a fost cel mai dificil lucru pe care l-ai avut de făcut? Chiar dacă reuşesc să ofere răspunsuri credibile, faptul că trebuie să susţină o minciună atât de elaborată le creează disconfort psihologic. În cele din urmă, îşi va da seama că e mai uşor să fie sincer.