1. Chiuveta de bucatarie. Un studiu realizat de oamenii de stiinta de la Universitatea din Arizona a descoperit ca chiuvetele din bucatariile americanilor adapostesc mai multi germeni decat vasele de toaleta si cosurile de gunoi la un loc. Pentru curatarea eficienta a chiuvetei, specialistii recomanda sa amesteci un detergent lichid de vase cu putin bicarbonat de sodiu / praf de copt.
2. Buretii de vase si prosoapele de bucatarie. Bacteriile prospera in locuri umede, asa ca buretii de vase si prosoapele ofera spatiile perfecte unde acesti germeni se pot dezvolta in voie. Vestea buna este ca aceste lucruri sunt usor de igienizat. Strange-le si stoarce-le foarte bine intre utilizari, ne sfatuiesc specialistii.
3. Frigiderul. Rafturile si sertarele interioare pot fi contaminate daca pachetele cu mancare se scurg sau se sparg. In cazul in care orice lucru din frigider se scurge, se varsa sau picura, sterge imediat suprafata, deoarece acolo se pot dezvolta culturi de bacterii si microbi.
4. Manerele. In aceasta categorie intra toate acele manere care iau contact cu mainile voastre si ale membrilor familiei: manerele dulapurilor si ale frigiderului, congelatorului, al cuptorului de la aragaz, de la cuptorul cu microunde si de la prajitorul de paine. Aceste suprafete iau contact cu o multime de maini, mai ales atunci cand prepari mancare, dar nu sunt locuri pe care sa le stergi in mod regulat. Tocmai de aceea, pentru a scapa de bacterii, specialistii recomanda sa speli manerele cu putin detergent lichid, fie cu un burete, fie cu un prosop de bucatarie. Sursa: sheknows.com.
Citeste si: Deco trend alert: Cum arata blatul de bucatarie in 2014
3 etape simple pentru curatenia din camara
4 reguli simple: cum decorezi holul de la intrarea in locuinta