Te doare degetul mare
O mulţime de pacienţi s-au prezentat la medic plângându-se de dureri ale degetului mare. Asta pentru că acest deget este extrem de solicitat întrucât îl folosim pe post de scroll, pentru a citi mailuri, pentru a folosi reţelele de socializare şi nu numai.
Soluţie: Pentru a preveni această situaţie, încearcă să foloseşti şi arătătorul pe post de scroll. Dacă durerile au apărut deja, mergi la medic.
Te doare ceafa
Durerile de ceafă apar de cele mai multe ori din cauza posturii greşite pe care o adoptăm atunci când scriem mesaje sau mailuri. Medicul care conduce secţia de Chirurgie şi Reabilitare a Coloanei Vertebrale din New York, dr. Kenneth K. Hansraj, susţine că atunci când ne uităm în jos, la ecranul telefonului, pe ceafă se aplică o presiune echivalentă cu 27 de kilograme. Pe termen lung, se pot deforma chiar şi vertebrele.
Soluţie: Încearcă să nu ţii capul aplecat atunci când te uiţi la telefon, ci mai degrabă să ridici telefonul şi să îţi cobori doar privirea.
Te doare cotul
Atunci când ţii telefonul în mână pentru a te uita la ecranul acestuia, umărul este îndoit şi stă mult timp într-o poziţie deloc comodă. Aşadar, pot apărea dureri musculare în zona cotului.
Soluţie: ncearcă să ţii telefonulş atât cu mâna dreaptă, cât şi cu stânga, pentru a oferi răgaz celeilalte să se relaxeze.
Te doare spatele
Atunci când foloseşti telefonul ţinându-l cu ambele mâini, îţi întinzi gâtul şi umerii în faţă, forţând astfel muşchii spatelui. Pe termen lung, apar, în mod inevitabil, durerile de spate.
Soluţie: Pe tot parcursul zilei, fă tot posibilul să stai dreaptă. Corectează-ţi postura ori de câte ori e necesar.
Te doare încheietura
Tendoanele şi articulaţiile au de suferit de pe urma efortului depus pentru a ţine telefonul într-o poziţie fixă minute, poate chiar ore în şir. Aşadar, apar în timp durerile de încheietură.
Soluţie: Fă tot posibilul să foloseşti, măcar pe timpul zilei, computerul sau laptopul pentru a înlocui telefonul. În restul timpului, alternează mâinile atunci când ţii telefonul.