1. Ecaterina Teodoroiu - Este una dintre eroinele din istoria României. A trăit între 14 ianuarie 1894 și 22 august 1917, când și-a pierdut viața la sfârșitul bătăliei de la Mărășești. Născută într-o familie modestă, Ecaterina a venit în București pentru a deveni învățătoare, dar aici a contribuit la înființarea primelor organizații de cercetași. După ce România a intrat în Primul Război Mondial, ea a fost asistentă medicală pe front. Având în vedere că toți cei patru frați ai săi au murit pe front, ea a dorit să-i răzbune și a cerut transferul la o unitate de combatanți. A fost luată prizonieră, a evadat și a fost rănită de două ori. A fost decorată de casa regală și avansată la gradul de sublocotenent când se afla în spital. După externare, ea a participat în bătălia de la Mărășești, unde a murit în fruntea unui pluton de infanterie. Este considerată una dintre marile eroine ale României.
2. Simona Halep - Revenind în actualitate, Simona Halep este probabil cea mai cunoscută femeie din România în întreaga lume în acest moment. Jucătoarea de tenis din Constanța a câștigat două titluri de Grand Slam, la Roland Garros și Wimbledon, și a stat 64 de săptămâni pe primul loc în clasamentul WTA. De asemenea, Simona este și una dintre favoritele la câștigarea Australian Open 2021, având cota 11.00 la pariuri sportive online. Ea mai impresionează și prin modestia și luciditatea de care dă dovadă chiar și după înfrângeri. Astfel, Simona primește laude în întreaga lume atât pentru activitatea sportivă, cât și pentru felul în care se comportă în afara terenului, fiind considerată un model de urmat.
3. Regina Maria - A trăit între 29 octombrie 1875 și 18 iulie 1938 și a avut un rol important în istoria României. În timpul Primului Război Mondial ea s-a opus intrării României de partea Puterilor Centrale și a susținut alianța cu Antanta. Apoi, pe timpul războiului a activat ca soră de caritate în spitalele militare, motiv pentru care a fost denumită în popor "mama răniților". Apoi, în momentul în care se stabilea Tratatul de Pace de la Paris din 1919 a avut numeroase întrevederi care au contribuit la recunoașterea internațională a statului român reîntregit. Printre alții, ea s-a întâlnit cu George al V-lea, președintele SUA, Woodrow Wilson, și cu premierul Franței, Georges Cleneceau. De asemenea, ea era una dintre personalitățile despre care presa continentală scria constant.
4. Nadia Comăneci - Fosta mare sportivă a rămas în istorie datorită primului 10 absolut la gimnastică, obținut pe 18 iulie 1976, la Jocurile Olimpice de la Montreal, în urma unui exercițiu la paralele. Deși avea doar 14 ani, Nadia a reușit să uimească lumea. Aparatul nici nu era programat să arate nota 10, motiv pentru care a afișat 1.00. Nadia Comăneci a obținut în total 7 note de 10 la Montreal. Ea rămâne o figură marcantă a sportului mondial și este invitată la numeroase evenimente importante. De asemenea, a repetat adesea exercițiul de 10 și este respectată de toată lumea.
5. Regina Elisabeta a României - A trăit între 29 decembrie 1843, în timp ce data morții nu este certă, fiind fie 18 februarie, fie 2 martie 1916. A fost prima regină a României și a avut un rol major. În timpul războiului din 1877, ea a înființat spitale, servicii de ambulanță și a obținut medicamente pentru răniți. De asemenea, a făcut o mulțime de acte caritabile pentru persoanele bolnave și nevoiașe. Totodată, ea a avut un rol important și în cultura României, ajutând personalități precum George Enescu, Elena Văcărescu, Nicolae Grigorescu și Vasile Alecsandri. De asemenea, a reușit să facă din România o destinație turistică a acelor vremuri.