Conform unui studiu din 2012, numai în Statele Unite ale Americii existau la momentul respectiv peste 80 milioane de mileniali, așa că este foatre important pentru întreaga lume să îi înțeleagă mai bine.
1. Milenialii apreciază toleranța și egalitatea
Conform unui raport al „Pew Research Center”, 40% dintre mileniali sunt de părere că guvernul ar trebui să împiedice discriminarea și de aceea majoritatea celor din generația lor au ales să fie mai toleranți. În plus, ei pun preț pe drepturile omului, printre care libertatea de expresie, opinie politică, inteligență, dreptul la propria religie și spiritul civic. De aceea, majoritatea organizațiilor feministe și misiunilor pentru pace sunt alcătuite din acești tineri adulți.
2. Milenialilor le place să împartă
Ei nu sunt egoiști, chiar dacă social media le influențează foarte mult modul de a gândi și a comunica. Această generație consideră că toată lumea este la fel și postează pe internet orice, dar acest comportament este menit doar să-i ajute să-i împărătșească imediat ceea ce li se pare nou și interesant. Reprezentanții cei mai de seamă sunt adesea numiți egoiști, dar toate aceste postări au dus la împărtășirea de mâncare, alimente, valori și chiar bani cu cei defavorizați. Lumea pe care acești oameni o creează nu este bazată doar pe online, cum s-ar putea crede, ci ei lucrează din greu pentru a crea momente ce merită împărtășite.
3. Milenialii iubesc serviciile de streaming și gamingul
Conform unor studii recent efectuate de către compania „Yellow Brick”, milennialii se folosesc de aceste medii pentru a scăpa de stres și se refugiază în tehnologie individualistă pentru a se distanța de acest fenomen de permanentă conexiune cu restul lumii. Deși studiile arată că privitul îndelung la un serial poate avea efecte negative pe termen îndelungat, cei care reușesc să se controleze pot chiar beneficia de pe urma acestor practici. Aplicațiile gen Netflix și jocurile pe calculator oferă atât posibilitatea de relaxare cât și oportunități de distracție, drept pentru care în loc să petreacă până se îmbată, acești tineri preferă să rămână acasă să se uite la televizor sau să se joace.
4. Le place să-și facă prieteni online
Oamenii spun că milenialii sunt aroganți și nu au pic de respect, dar doar pentru că generațiile mai în vârstă își aduc aminte de regimurile de viață trecute, când toți oamenii erau ținuți din scurt și dau ochii peste cap când văd ce se întâmplă acum cu libertinismul, nu înseamnă că acum este ceva greșit, e doar diferit. Ceea ce nu văd ei este că a-ți face prieteni online nu este neapărat ceva rău, pentru că astfel poți testa prietenia și oamenii înainte de a lua contact direct cu cineva și a se întâmpla lucruri mult mai rele. Chiar dacă era foarte romantic să aștepți o scrisoare de la cineva sau să ieși zilnic la plimbare prin parc alături de prietenii tăi, această atitutine deschisă te punea mai des în fața pericolului, iar acum, prietenii sunt aleși cu mai multă grijă decât înainte, bariera timpului fiind aproape ștearsă. Acum există mai multe prietenii platonice, în cadrul cărora poți fi tu însuți și nu se mai limitează totul doar la cartierul în care locuiești.
5. Milenialii apreciază educația și tehnologia
Noua tehnologie are un rol foarte important în schimbarea culturii și a societății în general, iar Generația Y este îndrăgostită de tehnologia în permanentă schimbare, care oferă, printre altele, inteligență artificială. Aceasta este cea mai cultivată generație de până acum și studenții se pregătesc pentru noi oportunități. Realizând că vechile cariere sunt acum indisponibile, acum toată lumea își dorește să fie antreprenor, pentru că înțelege că astfel se lărgește cercul de cunoștințe și apar noi posibilități de dezvoltare.
5 lucruri pe care trebuie să le înțelegi în privința milenialilor
Mileniali sunt aceia care au ajuns la maturitate în secolul 21 și generația lor este cunoscută ca fiind Generația Y, din care fac parte indivizi foarte educați, cultivați, toleranți, dar totodată neînțeleși.