Consilierul Peter Saddington este însă de părere că există mai multe moduri în care poți întări legătura cu tatăl tău, deoarece: „Fiecare tată este diferit, însă unora le este greu să-și exprime sentimentele, ceea ce influențează foarte mult felul în care copiii văd relația. Câteodată, tații încearcă să-și arate susținerea ajutându-și copiii la treburile practice, precum economisirea banilor și cumpărarea unei mașini, dar evită să fie mai propiați emoțional. Acest lucru duce la apropierea emoțională a copiilor mai mult de mamă, chiar dacă relația cu tatăl este de fapt cel puțin la fel de puternică și importantă.” Specialistul a ținut să adauge și un sfat pentru cei care întâmpină dificultăți de comunicare cu copiii sau cu tații lor: „Le recomand taților care au dificultăți de comunicare cu copiii lor să-și asume mai multe riscuri. Spune-ți-le adolescenților că sunteți dispuși oricând să discutați dacă au nevoie de un prieten și îmbrățișați-vă copiii, indiferent de vârsta lor. Dacă nu ați avut o relație prea apropiată, la început vi se va părea ciudat să fiți atât de tandri, dar niciodată nu este prea târziu și aceste mici gesturi sau vorbe le vor arăta copiilor cât de mult vă pasă de fapt de ei. Același lucru este valabil și pentru copii, spuneți-le taților voștri cât de mult îi apreciați chiar și când sunteți adulți.”
1. Observă și acțiunile, nu numai vorbele
De cele mai multe ori, tatăl tău va face anumite lucruri pentru tine în loc să stea de vorbă despre ce simțiți amândoi. Fii atentă la semne, deoarece s-ar putea să nu-ți spună cât de mult te iubește sau să nu te îmbrățișeze, dar o va arăta în alte feluri, cum ar fi să se asigure că mașina ta merge impecabil.
2. Asumă-ți mai multe riscuri
Deși ți-e greu, spune-i din inimă ceea ce simți pentru el. La început s-ar putea să vă simțiți amândoi un pic inconfortabil, dar cu cât o faci mai des, cu atât mai ușor îți va fi.
3. Folosește-te de tehnologie
Skype, WhatsApp, Facebook și alte programe, te ajută să menții legătura cu cei dragi dacă nu mai locuiți împreună și cu atât mai mult dacă te-ai mutat în alt oraș sau altă țară, iar uneori este mai ușor să te destăinui prin intermediul unui ecran protector decât față în față.
4. Întâlniți-vă în mod regulat
Rezervă-ți timp să te vezi doar tu cu tatăl tău, puteți merge împreună la țară, la o expoziție auto sau doar să luați prânzul în oraș, toate aceste activități să vor ajuta să fiți mai apropiați.
5. Încearcă în continuare
Cu toții putem învăța noi abilități pentru a ne îmbunătăți relațiile familiale, indiferent de vârstă sau sex, deci nu te opri niciodată din încercarea de a te apropia de tatăl tău. Descoperiți împreună lumea și cunoașteți-vă reciproc pe măsură ce înaintați în vârstă, deoarece obiceiurile și preferințele se mai schimbă în timp.
5 moduri în care îți poți îmbunătăți relația cu tatăl tău
În general, oamenii cred că au o relație mai bună cu mama lor decât cu tatăl, acesta fiind doar o figură masculină mai mult sau mai puțin prezentă în viața lor.