1. Își îmbunătățesc abilitățile de vorbire
Spațiul deschis, unde nu există granițe impuse, îi face pe copii să se simtă liberi, fericiți și creativi. Au oportunitatea de a interacționa cu alți copii de seama lor, de a crea și de a explora. Chiar și de unii singuri, își pot imagina orice își doresc și vor încerca să-și împărtășească creațiile. Interacțiunea în aer liber îi ajută pe copii să-și găsească vocea interioară și desigur, să își îmbunătățească abilitățile de vorbire.
2. E sănătos
Joaca afară promovează un stil de viață sănătos pentru copil. Aerul curat, soarele și alergatul întrec orice beneficiu al statului în casă. Copilul își consumă energia și își dezvoltă musculatura.
3. Reduce stresul
Și copiii pot fi stresați, orele petrecute în bancă la școală îi obosesc și au nevoie de relaxare, pe terenul de joacă. Nu numai că se distrează, dar micuții vor aprecia și mai mult importanța pauzelor după muncă.
4. Promovează gândirea analitică
Copiii își fac propriile reguli pe tărâmul de joacă. Ei creează diferite jocuri, interpretează roluri, își impun limite și profită de toate resursele în dotare. Cu alte cuvinte, își pun mintea la contribuție, fără tabletă și telefon.
5. Sporește concentrarea
Adulții se folosesc de sport și de timpul liber pentru a se relaxa și a-și reînnoi forțele. Copiii sunt la fel. Consumându-și energia pe terenul de joacă, copiii nu vor mai face nazuri la mâncare și vor putea să se concentreze mai mult decât de obicei.