În mod normal, prevenția include vaccinul antigripal și spălarea pe mâni cât mai des cu apă caldă și săpun, dar cel mai important pas este menținerea la capacități maxime a sistemului imunitar. Iată așadar asupra căror obiceiuri trebuie să te concentrezi cel mai mult:
1. Să dormi bine
Prea multă lume sare peste cele 7 până la 9 ore de somn pe noapte, deși există foarte multe cercetări care arată cât de rău reacționează sistemul imunitar dacă întrerupi somnul când nu trebuie. Astfel apar reacții inflamatorii în organism, ce te fac să pierzi din energie și te fac să devii vulnerabilă în fața virusurilor.
2. Ține-te de sport
Cercetările arată că exercițiile fizice efectuate cu regularitate te ajută să diminuezi riscul de îmbolnăvire. În acest sens, jumătate de oră pe banda de alergări face minuni pentru sistemul imunitar.
3. Redu stresul
Indiferent că este cauzat de muncă sau familie, stresul favorizează îmbolnăvirea fizică și psihică, din cauza nivelului ridicat de cortisol, care duce la inflamații cronice și lipsă de energie.
4. Mănâncă fructe și legume colorate
Întotdeauna este o idee bună să îți diversifici dieta, pentru a-ți umple farfuria cu antioxidanți, iar acest lucru este cu atât mai util în sezonul rece, deoarece vitamina C este un antioxidant ce se găsește în crucifere precum broccoli, care poate fi folsit în destul de multe preparate.
5. Ai grijă de flora intestinală
80% din funcțiile sistemului imunitar pornesc din stomac, unde trăiesc acele bacterii care au influență asupra lui. Pentru a evita îmbolnăvirile, hrănește-ți celulele cu probiotice din iaurt, kombucha sau varză murată și prebiotice, care se găsesc în multe alimente bogate în fibre.
5 obiceiuri care țin la distanță gripa și răceala
Este aproape imposibil să treci prin iarnă fără a fi măcar expusă la răceală, de aceea foarte mulți oameni au început să-și ia măsuri preventive, mai ales ținând cont de recenta epidemie mondială de Coronavirus.