Învaţă să spui NU
Timpul este o resursă preţioasă şi trebuie să ţii minte asta atunci când cineva te roagă să faci ceva. Să refuzi pe cineva nu înseamnă neapărat că spui "NU" acelei persoane, ci că spui "DA" unui lucru pe care îl faci pentru tine şi atât. Persoanele care ţin la tine vor înţelege asta. Refuzul poate avea un efect eliberator.
Înfruntă-ţi temerile
Teama îţi distruge, treptat, încrederea în tine şi în lumea din jur. Înfruntă-ţi temerile şi stresul va fi risipit. Stresul are ca urmare apariţia efectului de "lupta sau fugi". Dacă alegi a doua variantă, vei fugi întotdeauna, frica se va amplifica şi nu vei reuşi să te relaxezi vreodată.
Elimină gândurile negative
Gândurile negative amplifică teama, iar stresul se instalează confortabil. Aşadar, ai face bine să adopţi o atitudine pozitivă pentru a ţine stresul la distanţă.
Fă mişcare
Fie că preferi sportul, fie că alegi sexul ca şi alternativă pentru exerciţiile fizice, rezultatul e acelaşi: hormonii stresului nu mai sunt produşi în cantităţi mari, iar secreţia de dopamină este stimulată.
Îngrijeşte-ţi corpul şi mintea
Mintea şi corpul sunt conectate. O dietă dezechilibrată îţi poate provoca tulburări psihice sau disconfort. Aşadar, când ai o alimentaţie nesănătoasă, stresul se simte binevenit. Înceracă să renunţi la obiceiurile alimentare nesănătoase.