Citește mai jos 5 metode de a mânca sănătos la un grătar în curtea vecinului sau la pădure.
1. Nu te duce cu mâna goală
Gândește-te mereu la ceea ce mănânci tu sănătos și oferă-te să duci ceva la grătar. Printre opțiunile bune se numără salata, legume de pus pe grătar, fructe sau chifle de burgeri din făină integrală. În plus, nu te duce niciodată flămândă, ca să nu te umfli cu cartofi și dulciuri.
2. Fă-te utilă
Nu te așeza pe pătură sau pe un scaun doar ca să rămâi acolo la masă sau la o discuție îndelungată, fă-te utilă și mișcă-te tot timpul. Eventual începe o partidă de volei sau badminton și astfel veți ajuta mâncarea să se digere mai repede.
3. Fii atentă la dimensiunea porțiilor
Proteine preluate din carnea de pui, pește sau vită trebuie să fie de dimensiunea palmei tale, fără degete, carbohidrații din paste sau orez umplu jumătate de cană, porțiile de fructe și legume un pumn sau o cană și grăsimile din maioneză sau dressingul de salată n-ar trebui să depășească dimensiunea unei linguri.
4. Alege o proteină slabă
Ocolește crenvurștii și cârnații cu nitrați, sare, grăsime și calorii goale și optează pentru proteine mai slabe, pe care să le iei din piept de pui fără pieliță, burgeri hand-made făcuți din carne de curcan, pește sau creveți.
5. Fi atentă la ce pui în farfurie
Dacă ți-e poftă de un hamburger suculent, îți poți satisface pofta dacă umpli farfuria cu hummus, legume și consumi doar carnea din burger, fără chiflă, iar dacă mănânci o porție de macaroane cu brânză, atunci sari peste desert.
5 trucuri pentru a mânca sănătos la grătar
Cum vara este în toi, la fel sunt și grătarele cu prietenii sau familia, dar dacă încerci să mănânci sănătos, grătarele la iarbă verde îți pot pune anumite piedici.