Când există o problemă, toxinele se depozitează în stomac, ceea ce te face să pari mai corpolentă. Chiar dacă ficatul are ceva grăsime în el, acesta poate fi clasificat ca fiind gras dacă grăsimea din jurul lui depășește 5-10% din cantitatea totală. Boala ficatului gras apare atunci când consumul de alcool depășește limitele normale și colesterolul are un nivel ridicat. Fii atentă la următorii factori pentru a stii cum să previi complicațiile.
1. Îngrășare rapidă
Dacă ai ficatul gras îți va fi greu să observi rezultate chiar dacă ții dietă și urmezi un program strict de antrenament, pentru că nu poți elimina toxinele care se depun sub forma kilogramelor în plus. Dacă ficatul nu funcționează corect, grăsimea va circula între organe.
2. Alergii
Ficatul produce anticorpi care să lupte cu alergiile și care, în caz contrar, lasă alergenii să se depună în organism. În acest caz, creierul produce histamine, chimicale care duc la încețoșarea vederii, mâncărimi ale pielii și dureri de cap.
3. Oboseala cronica
Când toxinele rămân în organism, ele împiedică metabolismul să funcționeze corect, ceea ce duce la oboseală accentuată, junghiuri, schimbări ale stării de dispoziție și accese de furie.
4. Transpirație excesivă
Dacă ficatul funcționează deficitar, se încălzește și transferă căldura către restul corpului, care drept rezultat, transpiră excesiv.
5. Acnee
Pe măsură ce ficatul lenevește, curățarea externă se oprește și apar fluctuațiile hormonale, ceea ce duce la erupții acneice.
6. Respirație urât mirositoare
Dacă ai respirația urât mirositoare și nu este din cauza unei igiene orale defectuase, atunci ar fi cazul să-ți verifici ficatul, pentru a găsi cauza.
Pentru a preveni ficatul gras va trebui să faci anumite schimbări în meniul tău: să reduci consumul de alcool, să bei 2-3 litri de apă pe zi, să consumi apă cu lămâie și să îți faci smoothieuri detoxifiante.
6 semne că ai ficatul gras și plin de toxine
Ficatul este capabil să digere, absoarbă, proceseze și filtreze sângele din tractul digestiv înainte ca acesta să circule prin întregul organism. De asemenea, el transformă toxinele în reziduri și le face să fie eliminate din organism prin urină și fecale. Cu toate acestea, după o perioadă de timp, din cauza obiceiurilor alimentare, ficatul se blochează și nu mai funcționează corect.