Acest ghid te va ajuta să ai o strategie simplă și realistă prin care pe termen lung, dar și scurt, să poți strânge mai mulți bani decât o faci acum.
1. Schimbă-ți providerul de televiziune
Cel mai simplu mod de a pune câțiva bani deoparte este să-ți anulezi abonamentul de cablu TV, dar dacă îți lipsește activitatea de a urmări un serial, îți poți face abonament la un serviciu de streaming, unde poți urmări cam ce filme, seriale și emisiuni vrei, doar că în funcție de programul tău, nu de al lor.
2. Gândește-te cât cheltui pe mâncare
Adesea, poți economisi cel mai mult schimbându-ți obiceiurile alimentare, aceste schimbări fiind benefice și pentru siluetă. Cel mai bun lucru pe care-l poți face este să nu mai mănânci în oraș, ceea ce te va face să consumi mai puține calorii. Chiar dacă îți va lua un pic mai mult să gătești acasă, măcar portofelul va fi mai plin.
3. Profită de ofertele online
Poate fi plictisitor să te ții de un buget strict, dar e important să ai grijă cât cheltui și pe distracții. În acest sens, poți urmări ofertele online ale diverselor site-uri de cupoane și nu numai, pentru că orice companie mare are și reduceri pe propriul site. Totul este să te oprești atunci când ți-ai atins bugetul pentru bilete la teatru, mese în oraș, haine etc.
4. Redu cheltuielile mari
Fii sinceră și recunoaște dacă ar fi cazul să te muți în chirie cu altcineva pentru a face economii din chirie sau dacă ești mult prea meticuloasă cu întreținerea mașinii. Aici este vorba despre pași importanți, dar care vor face suma aceea din cont să crească semnificativ.
5. Folosește la cumpărături bani cash în loc de cardul bancar
Deși este mai ușor să-ți plătești chiria sau rata la bancă prin card, pentru cheltuielile zilnice mai bine folosești bani cash, pentru că acest obicei te ajută să-ți monitorizezi mai bine bugetul, în condițiile în care cu cardul dai fără să te gândești neapărat câți bani mai ai. Acest obicei va presupune ca atunci când ești la cumpărături, mai ales în hypermarketuri, să alegi între anumite produse și să mai lași din alimente la casă, dar astfel vei alege doar produsele de care chiar ai nevoie, nu pe care doar ți le dorești.
6. Plătește-ți datoriile
Cărțile de credit și creditele bancare îți consumă puținele economii pe care le ai și salariul lunar, în principiu din cauza dobânzii aplicate. Dacă tragi tare să te achiți de toate datoriile, îți va fi greu o vreme, dar vei vedea apoi cum ceea ce dădeai pe dobândă îți intră ție direct în cont, ceea ce îți permite să faci mai multe lucruri pe placul inimii tale.
6 strategii de economisire a banilor din salariu
Primul pas când vrei să faci economii este să îți dai seama cât cheltuiești în mod normal și imediat ce știi acest lucru să-ți împarți banii pe categorii de cheltuieli, pentru a limita pierderile.