Acestea sunt cele mai ușoare metode de a lua o „cafea” la preț mai mic:
1. Adaugă-ți propiul lapte
Când te duci la o cafenea, uită-te la toate băuturile cu nume italienești și franțuzești și vei observa că cele cu lapte încălzit costă mai mult decât decât cele reci, mai ales când trebuie să-ți adaugi singură laptele rece dintr-o carafă de pe tejghea. Poate nu ți se pare o diferență prea mare, dar fără zahăr sau alte arome adăugate, chiar poți simți diferența de gust dintre o băutură caldă și una rece. De aceea trebuie să iei în considerare să ai la îndemână o cutie de lapte, eventual în frigiderul de la birou sau cel puțin să te duci la barul cu condimente și să-ți faci un amestec mai comestibil.
2. Încearcă mai multe combinații
Diferite cafenele vor avea reguli diferite, dar încearcă mai multe sortimente din meniu și vezi ce îți place cel mai mult, apoi încearcă să recreezi gustul respectiv singură sau printr-o combinație de cafea cu mirodenii, care să fie mai ieftină, deoarece multă lume nici măcar nu sesizează dacă aromele nu sunt perfect echilibrate. Încearcă astfel o băutură mai ieftină, dar cu același adaos de condimente și probabil că-ți va satisface poftele.
3. Adu-ți propriile condimente
Nu trebuie să-ți faci toată cafeaua de acasă și s-o cari după tine într-un termos (deși acest obicei te-ar face să economisești foarte mulți bani), deoarece probabil că ai un motiv foarte bun ca să-ți dorești cafea proaspătă, dar măcar ia în considerare să-ți aduci singură zahărul aromat, dacă respectiva cafenea nu pune gratuit la dispoziție așa ceva. Poți cumpăra zahăr vanilat, scorțișoară, pudră de cacao, un tub de frișcă aromată sau o sticlă de sirop, pe care să le ții în dulapul de la muncă. La început poate părea ciudat, dar astfel vei reuși să faci economii foarte mari, fără să treci pe cafea făcută în casă.
Cum să faci economii la ceea ce numești „cafea”
Gusturile nu se discută și dacă îți place să-ți cumperi o cană de lapte aromat cu puțină cafea, bravo ție, dar trebuie să știi că în lanțurile mici și mijlocii de cafenele care oferă băuturi îndulcite, orice adaos se taxează, de la shot-ul de espresso suplimentar, până la siropul dulce care-ți oferă acea aromă și chiar zahărul cu diverse mirodenii.