Totul se opreste in loc, iar corpul tau atrage ca un magnet acel pahar aburind de gheata, in care culorile jucause se intrepatrund si te hipnotizeaza, creandu-ti cele mai salbatice senzatii si porniri. Ai face orice sa degusti acea bautura extraordinara, indiferent de gust, alcool sau ingrediente. Numai look-ul asemuit unui intreg paradis al bauturilor refrisante te dezbraca de inhibitii si te determina sa faci orice pentru a capata acel cocktail. Si te apropii incet de barul terasei, creezi o legatura ochi in ochi cu el, cu barmanul care are puterea de a-ti oferi sau nu acea licoare magica dupa care tanjesti si ii zambesti provocator, drumul pana la a obtine acea bautura scurtcircuitandu-se instantaneu si eliberand calea catre cea mai nebunatica dorinta care iti da de furca in acel moment. De acum o ai in fata ta, este gata preparata, aromata si garnisita si asteapta sa o degusti; nu defileaza prea mult in ochii tai, caci buzele tale o "saruta" salbatic evaporand din star jumatate din pahar. E o senzatie inedita, simturile excitate inainte de gustarea licoarei se potolesc, iar hormonii se aseaza la loc linistita, aplanand conflictul creat doar la contactul vizual al paharului. De acum poti reveni la activitatile obisnuite...
Dar de ce sa tanjesti la terase dupa astfeld e bauturi, cand poti savura acest cocktail in propriul bar, din propria casa, unde ai sansa sa te joci cu fructele si cu ingredientele in cate moduri vrei.
Limonada - simpla, practica, refrisanta, energizanta, delicioasa, practica...te-am convins?
Nelipsita din orice sezon torid, poate fara tam-tam prea mare in randul noutatilor de sezon, insa parca ar lipsi cireasa de pe tort daca nu am recomanda-o. Asadar, nu ratati macar o data in vara aceasta gustul savuros si refrisant al limonadei.
Ingrediente:
- 2 limete
- 5 cani de apa
- gheata (de lamaie)
- 2 lamaie
- miere (dupa gust)
- cateva frunze de menta
- optional ginger
Mod de preparare:
- se combina apa rece cu mierea, pana aceasta se dizolva
- se storc lamaile, iar sucul se adauga apei
- limetele se taie sferturi si se adauda in limonada
- se adauga cuburile de gheata, care sunt pregatite in prealabil din apa cu suc de lamaie
- daca se doreste se adauga putin ginger (pentru doritori)
- se orneaza, dar se adauga si in limonada frunze de menta
Esenta verii din paharul tau
Vedeta sezonului "rasare" nu numai in farfurie, dar si in paharul tau, pepenele rosu reusind sa fie transpus in cel mai varatic coktail al verii:
Ingrediente:
- 2 cani pepene rosu
- 200 gr zmeura
- 2-3 linguri zahar brun
- apa minerala sau sifon
- gheata
Mod de preparare:
- pune pepenele si zmeura in blender pana devine ca un piure
- strecoara printr-o sita amestecul, pentru a indeparta semintele si bucatile inestetice
- adauga zaharul in amestecul rezultat
- se adauga apa minerala (dar numai atunci cand se consuma) si bucati sfaramitate de gheata
- se poate consuma si a doua zi tinut la frigider, ba chiar transformat in inghetata daca puneti amestecul intr-o forma si il lasati la congelator.Cocktail exotic - dans de arome
Mango, piersica si portocala sunt rasfatate in acest cocktail de arome exotice si ne poarta pe ritmuri fasnete ale aromelor:
Ingrediente:
- 1 mango bine copt, curatat si taiat cubulete mici
- 1 piersica bine coapta, zemoasa, taiata cubulete mici
- 1/2 cana de suc (neindulcit) de mango, piersica sau portocale
- 1 lingura zahar
- apa minerala
- gheata
Mod de preparare:
- se adauga ingredientele in blender in urmatoarea ordine: mango, piersica, sucul de fructe si zaharul, pana devine ca un shake
- se adauga 3/4 din acest amestec intr-un pahar si restul apa minerala, plus gheata, dupa preferinta
Gustul unei intregi insule exotice intr-un pahar
Cocos, mango sau ananas...ce ne mai trebuie? Doar o insula si un hamac pe care sa te relaxezi. Daca la insula si la hamac inca mai "lucrezi", binedispune-te cu o aroma care sa te apropie din ce in ce mai mult de cele doua:
Ingrediente:
- sucul de la o limeta
- 1 mango mic
- 2 linguri de inghetata de vanilie
- 100 ml de lapte de nuca de cocos
Mod de preparare:
- se amesteca toate aceste ingrediente in blender pana amestecul devine o crema si se serveste intr-un ananas din care i se scoate miezul sau intr-o nuca de cocos pentru mai multa atmosfera exotica
- se adauga gheata si se subtiaza cu un pic de suc de portocale daca vi se pare prea gros
Taramuri mexicane in gusturi romanesti
Tequila este bautura specific mexicana, dar cine spune ca nu putem aduce Mexicul pe plaiuri mioritice? Stiti vorba aceea: daca nu merge Mahomed la munte, se duce muntele la Mahomed; asa ca degusta putin din aroma Mexicului in paharul din interiorul casei tale.
Ingrediente:
- 50 ml tequila
- 20 ml sirop de rodii,
-120 ml suc de portocale
- gheata
- apa minerala sau sifon
Mod de preparare:
- se pune intr-un pahar mare cele trei licori: sucul, alcoolul si siropul
- se adauga cateva cuburi de gheata si se completeaza dupa caz, cu
Daiquiri de capsuni
O bautura speciala pentru sezonul torid, special conceputa pentru femei care e vedeta peste tot in lume alaturi de savuroasele si aromatele capsuni. Acum o poti face chiar la tine acasa si te poti simti regina verii savurand acest cocktail minunat direct in piscina ta.
Ingrediente:
- 15 ml capsunata
- 30 ml rom
- 30 ml suc de lamaie
- 1 lingurita zahar
- 30 gr capsuni
Mod de preparare:
- adauga toate ingredientele plus gheata intr-un blender si amesteca-le bine.
- pune amestecul intr-un pahar si garniseste-l cu capsuni
Simte sangele latino direct din esenta Spaniei
Sangria este bautura traditionala a Spaniei si este un cocktail cu alcool si multe fructe, in asa fel incat sa simtim gustul intens al verii care misuna prin fructele de sezon. ceea ce imi place foarte mult la Sangria este ca poti jongla dupa bunul plac cu fructele care aromatizeaza bautura si poti "scalda" si alte fructe in vinul care da specificul Sangriei
Ingrediente:
- 1 sticla de vin de rosu (Cabernet Sauvignon, Merlot)
- 1 lamaie medie taiata sferturi
- 1 portocala taiata sferturi
- 2 linguri sugar
- 30 ml Brandy
- 2 cani de apa minerala
Mod de preparare:
- toarna vinul intr-o carafa si stoarce bucatile de lamaie si de portocala in vin
- adauga apoi si fructele stoarse inauntru, zahar si brandy
- lasa amestecul 12 ore, pentru ca aromele sa se intrepatrunda
- adauga apa minerala (foarte rece) doar atunci cand il servesti
- se asezoneaza cu fructe pe marginea paharului