Desigur, este necesar să existe un anume grad de politețe, dar iată 7 motive pentru care e greșit să vrei să ai o fiică perfectă:
1. Îi va fi dificil să construiască relații de durată
Toată lumea își dorește un prieten de nădejde, dar dacă o femeie se concentrează pe a face tuturor pe plac, are mai multe riscuri ca așa zișii ei prieteni să profite de ea, de unde și relațiile instabile sau unilaterale. Când vine vorba despre relații romantice, acestea se pot transforma rapid în relații abuzive, în care ea să fie nefericită.
2. S-ar putea ca oamenii s-o considere falsă
Dacă nu are nici un pic de egoism în ea, poate părea că nu este de încredere, deoarece restul oamenilor consideră că are motive ascunse de a se comporta frumos cu toată lumea, astfel că vor începe să-i pună tot felul de întrebări. Nu numai că va fi tratată cu suspiciune, dar va fi văzută ca fiind o persoană cu caracter slab, fără opinie personală.
3. Nu va avea timp pentru ea
Toată lumea trebuie să știe că în primul rând propria persoană contează și abia apoi îi ajuți pe alții, deoarece persoanele care sunt prea amabile tind să pună orice altceva pe primul loc. Dacă ai tendința să crești o fiică perfectă, ea va face tot posibilul să-i mulțumească pe cei din jur și va uita de sine, ceea ce duce la epuizare fizică și morală.
4. Poate fi manipulată foarte ușor
Dacă ține la părerile tuturor, va ajunge să fie naivă și nu va observa când e pusă în situații periculoase, ceea ce înseamnă că oamenii o vor putea manipula mai ușor. Dorința constantă de a fi pe placul tuturor o va pune în situația de a fi deseori maltratată și în imposibilitatea de a refuza ceva.
5. Cariera ei nu va avansa prea mult
Un studiu recent arată că multe femei mai în vârstă regretă ratarea oportunităților, pe când alt studiu indică faptul că cele care sunt prea amabile avansează foarte puțin în carieră. Acest lucru se întâmplă în principiu pentru că o fată prea atentă la nevoile altora nu-și mai atinge niciodată potențialul maxim.
6. Poate cădea pradă obiceiurile nocive
Mulțumirea tuturor și fericirea altora devine rapid o dependență ce îngreunează orice efort de a fi independentă. Ideea de a fi mereu la dispoziția celorlalți duce la acte de autodistrugere și căpătarea obiceiurile nocive, precum a mânca prea mult sau a cheltui prea mulți bani, ceea ce la un moment dat devine epuizant.
7. Probleme mentale
Încercarea de a oferi mereu 100% și a fi amabilă tot timpul, fără a refuza pe nimeni, până la urmă seacă de puteri pe oricine, iar oboseala și tristețea sunt mascate de zâmbete false, deoarece ea oferă mereu, fără a primi aproape niciodată nimic în schimb. Ajunge să păstreze totul în sine și devine astfel victima anxietății, depresiei și a nefericirii.
7 consecințe ale uneia dintre cele mai mari greșeli pe care le fac părinții
Există părinți care vor să crească copii, respectiv fete perfecte, respectuoase, care să fie un model în societate, dar această creștere exemplară de mică poate fi devastatoare la vârstă adultă.