Poți învăța să îți antrenezi creierul pentru a rămâne pozitiv chiar și când treci prin situații dificile, drept pentru care ia aminte la următoarele exerciții.
1. Recunoștința
Pune pe noptieră, lângă pat, o agendă sau chiar telefonul dotat cu o aplicație specială care să îți permită ca dimineața, la prima oră, să îți notezi absolut tot ceea ce te bucură. Fă-ți un obicei din a nota cel puțin trei lucruri pentru care ești recunoscătoare. Poate fi vorba despre orice legat de familie sau muncă, chiar și legat de somnul bun pe care l-ai avut sau de soarele strălucitor de pe cer, orice te face să zambești, ceva pozitiv din viață, care ar merita mulțumiri din partea sufletului tău. Când atenția ta este concentrată pe recunoștință, motivele de mulțumire se vor înmulți.
Dacă este dificil să te gândești la ceva pe moment, poți fi recunoscătoare pentru că te-ai trezit, pentru că respiri bine, ai doi ochi cu care vezi și alte lucruri de acest gen, deoarece deși le luăm de prea multe ori drept ceva garantat, nu toată lumea are parte de așa ceva.
2. Rămâi concentrată
Dacă ești concentrată pe ceva de-a lungul zilei, nu vei mai putea să te gândești la părțile negative ale vieții tale, negativismul acela care te consumă și îți fură atitutinea pozitivă nu va mai avea loc. Îți poți găsi un hobby sau poți încerca să îți găsești echilibrul interior în multe activități, precum yoga, meditație, respirație controlată, plimbări în natură sau orice altă activitate care te relaxează. Când ai ce face, mintea este mulțumită și sufletul poate vorbi, iar energia pozitivă te înconjoară și îți ajută sufletul să se simtă bine.
3. Fii activă
Când mintea este concentrată să îndeplinească sarcinile zilnice cu succes, energia negativă nu-și mai găsește locul. Există mereu lucruri ce pot apărea pe neașteptate când încerci să fii activă, focusată și cu o atitudine pozitivă, dar în timp, vei vedea că dacă rămâi concentrată și privești lucrurile bune, vei avea o abordare mult mai pozitivă asupra vieții.
4. Mănâncă, bea și dormi bine
Se știe de ani de zile că dacă mănânci corespunzător, te hidratezi cum trebuie și dormi suficient vei fi mai bine dispusă, asta pe lângă faptul că vei fii mai sănătoasă și mai suplă. Un studiu recent a demonstrat faptul că deficiența de vitamine cauzează afecțiuni psihice care duc la stres, anxietate, depresie și diverse dependențe.
Când vine vorba despre somn, dovezile sugerează că cei care nu au parte de suficiente ore de somn bun, neîntrerupt, sunt mai ușor de enervat, devin agresivi și sunt mai puțin sociabili. Așa că mai bine adormi mai devreme decât să stai trează până noaptea târziu, astfel vei fii mai fericită, mai prietenoasă și mai plină de viață. O rutină zilnică sănătoasă, ordonată, face o diferență foarte mare, vizibilă, mai ales dacă cele 8 ore de somn pe noapte sunt însoțite de consumarea alimentelor integrale și băutul apei plate.
5. Ajută-i pe ceilalți
Câteodată, cel mai bun mod de a gândi pozitiv pe tot parcursul zilei este să îi ajuți pe alții să facă același lucru. Când cei din jur sunt abătuți, atunci au nevoie cel mai mult de cineva pozitiv. În loc să-și evite sentimentele negative și frica, pe care să le emane către tine, ei vor avea o atitutide pozitivă, pe care o puteți împărți. Dacă vei ajuta pe cineva să se simtă bine vei rămâne și tu cu sentimentul că ai făcut ceva bun și pozitivismul se va răspândi.
6. Lucrează cu subconștientul
Uneori, pentru a avea o experiență plăcută, trebuie să lucrezi un pic cu propria persoană și să faci anumite exerciții speciale de reprogramare mentală. Schimbarea vine din interior și ceea ce te neliniștește este posibil să aibă rădăcini mai adânci decât crezi, să vină chiar din experiențe traumatizante pe care le-ai avut în copilărie.
Când ceea ce deranjează este acoperit cu dragoste, recunoștință și gânduri pozitive, viața ți se schimbă în bine, rănile emoționate sunt vindecate și frica eliberată. Această luptă cu tine însăți te va ajuta să te umpli de energie pozitivă și să avansezi către ceea ce te interesează de fapt.
7. Urmărește-ți pasiunile
Unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poți face pentru a avea o atitudine pozitivă este să faci ceea ce îți place. Dacă locul de muncă sau hobby-urile tale presupun ceva ce te face să te simți vinovată sau te îndepărtează de adevăratele tale scopuri, este momentul să acționezi.
Scrie trei lucruri pe care îți face plăcere să le faci și trei schimbări pozitive pe care ai vrea să le vezi în jurul tău. Compară această listă cu viața ta actuală și fă tot posibilul să le combini, pentru a putea fi mereu pozitivă.