Citește în continuare de ce anume poți scăpa în aceste ultime două săptămâni ale anului, ca să începi 2020 fără griji.
1. Diverse hârtii
Pentru că ți-a fost lene să le citești când le-ai primit sau să le pui la locul lor, acum ești asaltată de facturi, chitanțe, rețete, pliante și notițe de peste tot. Scapă și se manuale vechi de întrebuințare și verifică cu regularitate sertarul sau colțul cu hârtii, pentru a vedea pe parcurs care mai sunt relevante și care nu. În plus, fă ordine regulat și prin geantă și portofel, ca să găsești imediat cheile și să nu te mai împotmolești de hârtii.
2. Produse expirate
Cu siguranță când te duci la cumpărături iei și diverse lucruri doar așa în eventualitatea în care vei vrea să gătești ceva rapid sau din impuls, apoi le aranjezi frumos în raft și uiți de ele. Aici intră mai ales medicamentele, mirodeniile, cerealele și produsele de înfrumusețare. Inspectează-ți constant rafturile și verifică data de expirare a fiecărui produs și vei vedea în primul rând că unele dintre ele nu vor mai apuca să expire, deoarece vei dori să încerci noi machiaje și noi preparate culinare numai pentru că văzându-le îți vor veni tot felul de idei și pofte.
3. Lucruri rupte sau stricate
Un fierbător de ceai defect, o cizmă cu fermoarul rupt sau haine foarte uzate, toate acestea sunt obiecte ce-ți ocupă locul degeaba. Dacă au trecut deja câteva luni de când ai tot zis că le repari și n-ai făcut-o, setează-ți un termen în care să lipești magneții de frigider sparți sau să arunci umbrelele pe care ție le-a dat vântul peste cap și dacă nici în acel timp nu ai reușit să faci nimic altceva cu ele, atunci este cazul să te descotorosești de aceste obiecte.
4. Cadouri care nu-ți plac
Când îți vin prietenii în vizită cu diverse ocazii sau de sărbători și de ziua ta, primești tot felul de lucruri, până la urmă este și greu să alegi de fiecare dată cadoul potrivit, dar cu cadourile poți face tot ce vrei, nu trebuie neapărat să le păstrezi dacă nu-ți plac sau nu le găsești o întrebuințare. Până la urmă sunt ale tale și dacă vrei le poți chiar dărui altcuiva, care poate le va aprecia mai mult.
5. Haine păstrate pentru ocazii speciale
Există acest obicei generalizat, să păstrezi de bune anumite rochii, perechi de pantaloni, costume, dar în afară de eventualele rochii de ocazie, de nuntă, de bal, nu are nici un rost să-ți umpli șifonierul cu, de exemplu, haine în care nu încapi, dar poate mai slăbești. Ca să eviți acest lucru, cumpără doar piese pe care chiar le vei purta și evită capcanele reducerilor.
6. Suveniruri
Adevăratele amintiri sunt cele pe care le porți în suflet și în minte, dar desigur, anumite obiecte pot avea semnificație emoțională. Cu toate acestea, fii sigură că nu vei uita o călătorie în străinătate dacă nu ai luat o statuetă, dar ai probat toate preparatele tradiționale și ai participat la un festival local. Scapă de toate obiectele inutile și încearcă să nu mai cumperi altele, iar suvenirurile pe care decizi să le păstrezi ține-le pe toate la un loc.
7. Lucruri care ar putea fi utile într-o bună zi
Încearcă să ții cont de faptul că în ziua de astăzi se poate cumpăra cu ușurință aproape orice și dacă ceva se strică îl poți repara imediat, așa că nu mai păstra lucruri pe care nu le folosești, dar poate îți vor fi utile cândva. În această categorie intră nasturi, borcane goale și accesorii pentru hobby-uri de mult uitate. Crizele sunt inevitabile și oricât de multe lucruri ai păstra prin dulapuri și sertare, este inevitabil ca într-o zi să nu-ți lipsească fix ceea ce ai tu nevoie. În plus, dacă îți lipsește ceva, poți coborî repede până la magazin sau poți împrumuta de la un vecin.
7 lucruri de care trebuie să te descotorosești acum, pentru a începe anul cu bine
Cum se apropie sfârșitul anului, acum este cel mai bun moment să scapi de datorii și cele mai importante sarcini, dar și de tot felul de nimicuri care-ți umplu casa.