În ciuda faptului că sezonul rece vine la pachet cu o răceală și cu multe cumpărături de făcut, anul acesta trebuie să te relaxezi și tu un pic, așa că iată câteva idei care te vor scăpa de anumite griji:
1. Folosește farfurii de unică folosință
Mai bine te bucuri de compania invitaților tăi decât să stai mereu în bucătărie să speli vasele pentru următorul fel de mâncare, așa că optează pentru farfurii de unică folosință, mai ales că există foarte multe variante ecologice, cu modele festive, ce te vor scăpa rapid de o grijă, când terminați cu toții de mâncat.
2. Evită felicitările clasice
Economisește timp, bani și salveză pădurile alegând, eventual, felicitări electronice sau chiar o postare colectivă pe rețelele pe socializare. Astfel arăți că ești în spiritul sărbătorilor, fără a cheltui cine știe câți bani pe hârtii care vor fi aruncate la gunoi sau în cel mai bun caz uitate prin vreun sertar, după cel mult o săptămână.
3. Comandă mâncarea
Întotdeauna mâncarea făcută în casă îți va umple toate camerele de miros și probabil că ți se va părea mai bună, pentru că o vei prepara exact așa cum îți place ție, dar dacă nu vrei să-ți afumi toate hainele și nici nu ești o bucătăreasă extrem de talentată, mai bine comanzi ceva de la o firmă de catering în care ai încredere sau un restaurant care știi că-ți place. De asemenea, în această perioadă există foarte multe preparate tradiționale și în supermarketuri.
4. Lipsește-te de prăjiturile făcute în casă
Fă prăjituri doar dacă acest lucru te relaxează și-ți face cu adevărat plăcere, altfel cofetăriile abia așteaptă să-ți preia comanda. Desigur, nu vei mai primi chiar atât de multe complimente pentru priceperea ta, dar acum există platouri de fursecuri asortate peste tot și nu mai merită să-ți consumi, nervii, energia, timpul și banii.
5. Nu mai cumpăra hârtie de împachetat
Ca să împachetezi cadouri trebuie să ai timp și să depui efort. Mai bine alege câteva pungi de cadouri, cumpărate de la un magazin ieftin, deoarece în ciuda prețului, sunt cel puțin la fel de impresionante și în plus, tu sau destinatarul le puteți refolosi.
6. Gândește-te la curățenie
Nu te agita foarte mult, curățenie oricum trebuie să faci mereu, dar nu spune nimeni că fix acum trebuie să dai toată mobila la o parte, ca să ajungi în colțurile altfel inaccesibile. Dacă ai invitați la masă și te gândești că poate te judecă dacă nu este totul lună, atunci ține cont de faptul că celor care contează nu le pasă, iar pe restul chiar nu vrei să-i ai alături. Dacă îți permite bugetul, angajează o firmă specializată în curățenie sau vorbește cu femeia de serviciu a blocului să vină să te ajute la spălatul geamurilor, dacă nu, adună toată familia la un loc și prezintă-le situația, apoi împarte sarcinile conform vârstei fiecăruia.
7. Decorațiunile sunt opționale
Dacă stai cu copiii în aceeași casă și chiar dacă doar îți vin în vizită nepoții, vei dori să ai un brad împodobit, dar altfel, orice ghirlande și ornamente sunt pur și simplu opționale, deoarece până la urmă, Spiritul Crăciunului este în fiecare și nu constă neapărat în podoabe ci mai degrabă în bunătatea inimii și dorința de a face un bine. Este în regulă orice ai decide să elimini în acest an.
7 sfaturi pentru părinții care vor să aibă un Crăciun liniștit
În timpul sărbătorilor totul se înrăutățește și nimic nu mai pare să fie normal, iar pentru părinți situația este și mai complicată, întrucât cei mici încep să facă tantrumuri mai grave, deoarece vor o anumită jucărie și aceasta nu li se cumpără, cel puțin nu când vor ei.