Vei ramane surprinsa cum poate ajunge designul de interior la un alt nivel doar daca iti aloci timp sa privesti natura. De la culorile pe care le vezi la texturile pe care le simti, sunt foarte multe lucruri pe care natura poate sa ne invete in materie de decoratiuni.
Traieste practic si cu stil: sfaturi de la specialisti pentru casa ta
Mai jos, poti sa descoperi 7 moduri prin care iti poti lua inspiratie de la natura pentru a-ti decora casa.
Palete de culori de sezon
Poti sa te inspiri din fiecare anotimp sa iti stabilesti culorile pe care le vrei in designul interior. De la primavara poti lua albastrul cerului sau verdele crud al ierbii si, de ce nu, galbenul din razele soarelui. Toamna, este cel mai colorat sezon al anului, iar de aici poti lua portocaliul, nuantele de rosu, galben si verdele ramas pe unele frunze. Iarna aduce cu ea tonuri de gri si argintiu, ce va da o nota mai speciala de curatenie si prospetime. Vara este anotimpul care poate aduce cea mai puternica caldura in casa ta atat la propriu, cat si la figurat.
Natura pune accent pe tonuri de culoare
Gandeste-te cat de bine se imbina iarba verde cu cerul albastru si capacii infloriti in zilele de primavara. Priveste-ti casa ca fiind anotimpul tau preferat si decoreaz-o astfel incat sa imiti perfect un peisaj. Acorda multa atentie la tonurile de culoare pentru ca acestea iti influenteaza starea de spirit.
Natura inseamna mai mult decat verde si maro
Poti sa te inspiri de la elemente ale naturii, cum ar fi animalele. Ia spre exemplu un fluturas. Nu toti fluturii sunt colorati puternic, dar unii au chiar niste combinatii de culori deosebite. Te poti inspira de la munti pentru a-ti crea un decor unic in bucatarie, imagineaza-ti varfurile inzapezite ale muntilor si fa-ti rost de faianta care poate sa mearga mana in mana cu restul decorului din casa.
Priveste natura dintr-o perspectiva diferita
Un alt lucru pe care il putem invata de la natura este sa privim lucrurile dintr-o perspectiva diferita. Cand mergi prin oras, poti vedea lampele care lumineaza deasupra ta si bancile singuratice care asteapta sa te asezi pe ele sa iti odihnesti trupul. Incearca sa iti conturezi in minte un peisaj care te incarca cu energie, nu unul singuratic si trist. Imagineaza-ti ca de acolo iti iei energia necesara pentru o zi plina de realizari si adu aceste elemente in designul de interior al casei tale.
Natura are elemente care sunt in miscare
Daca ai privit vreodata pe fereastra in timpul in care erai in casa si iti savurai cafeaua, cu siguranta ai vazut ceva care se misca. Fie ca este vorba de un copac, crengi sau aripi de pasari care se grabeau sa ajunga la destinatie, ceva se misca.
Adu acest concept si in casa ta si invata de la miscarile naturii pe care le gasesti dincolo de usa casei tale. Asta nu inseamna ca ai nevoie de ceva care sa se miste cu adevarat. De asemenea, nu vorbim niste despre pereti miscatori, ci mai degraba de opere de arta care sa atarne din tavan, draperii in jurul patului, ceva ce se poate misca la cel mai mic fir de curent si iti poate da un sentiment ca nu esti niciodata singura.
Lucrurile opuse se atrag
Desertul cu o cascada nu este cel mai bun exemplu, dar exista zone ale naturii opuse care merg nemaipomenit impreuna. Spre exemplu, curcubeul, unul din cele mai magice elemente alenaturii. Pastrand curcubeul in minte, gandeste-te la culori opuse. Spre exemplu, galbenul si movul sunt o combinatie grozava, la fel cum merg foarte bine impreuna portocaliul cu albastru sau rosu cu verde.
Textura este un element important
Nu este un secret ca natura este tridimensionala. S-a descoperit de foarte mult timp ca Pamantul nu este plat, ceea ce inseamna ca textura joaca intradevar un rol important in decorul interior al casei tale. Spre exemplu, gandeste-te la rigiditatea unui copac in comparatie cu moliciunea ierbii.
gallery:6904]
Citeste si:
DIY! Suport pentru bijuterii in forma de bust
8 moduri in care poti folosi becurile in decoratiuni interioare