Iată 7 moduri în care poți combate respirația urât mirositoare cu produse pe care le ai deja acasă.
1. Folosește pastă de dinți și odorizante naturale
Frunzele de mentă te ajută să-ți împrospătezi respirația.
Mirodeniile precum usturoiul, cardamonul și feniculul combat excelent mirosurile neplăcute.
Bicarbonatul de sodiu este un alt mod natural de a te spăla pe dinți. Trebuie doar să dizolvi o linguriță într-un pahar de apă și să te clătești cu soluția obținută. În mod alternativ, poți să-ți înmoi periuța de dinți în bicarbonat și să te speli ca atare pe dinți.
Ceaiul făcut din frunze de schindruf reprezintă o apă de gură foarte bună și un ceai gustos.
2. Bea zilnic cel puțin 2 litri de apă
Dacă te menții hidratată vei avea multiple beneficii, printre care faptul că vei evita respirația urât mirositoare, deoarece saliva previne înmulțirea bacteriilor și apa este necesară pentru ca glandele salivare să funcționeze corect. Hidratarea este esențială când vine vorba despre prevenirea mirosurilor neplăcute provocate de bacterii, dar trebuie să ții cont că e mai bine să eviți sucurile îndulcite, care provoacă acid ce atacă dinţii.
3. Fii atentă la ce mănânci
Unele alimente înrăutățesc mirosul gurii și e mai bine să le eviți când vrei să mergi undeva. De exemplu, ceapa și usturoiul au un miros specific, dar consumarea lor în cantități moderate omoară 4 tipuri diferite de bacterii ce cauzează afecțiuni ale gingiilor. De asemenea, evită alimente bogate în fructoză sau acid, întrucât încurajează dezvoltarea bacteriilor. Dacă ți-e foame, mănâncă fructe și iaurt , pentru că, de exemplu, merele conțin pectine, un tip de heteropolysaccharide care stimulează producția de salivă, iar culturile active din iaurt ajută la reducerea numărului de bacterii din gură.
4. Freacă-ți limba
Limba este un mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor, de aceea este mai bine ca după ce te-ai spălat pe dinți să cureţi uşor şi limba. În plus, există şi instrumente speciale pentru a face acest lucru.
5. Spală-te pe dinți de două ori pe zi și folosește ața dentară o dată pe zi
Spală-te pe dinți în fiecare zi de câte două ori timp de 2 minute și curăță spațiile dintre dinți cu ajutorul aței dentare o dată pe zi. Un studiu a arătat că doar 55% dintre femei se spală pe dinți de două ori pe zi și numai 49% dintre bărbați. Aceste procedee ajută la îndepărtarea resturilor de mâncare ce altfel s-ar descompune în gură și ar începe să miroasă urât.
6. Ai grijă de gingii
Bacteriile se acumulează la baza dinților și emană mirosul specific, iar afecțiunile gingiilor dăunează respirației. Pentru a păstra sănătatea dinților, alege o pastă de dinți cu fluoride și lasă-te de fumat, deoarece acest obicei nociv dăunează sistemului imunitar și este asociat cu problemele de gingii, a căror vindecare o face mai greoaie.
7. Mestecă coajă de fructe
Spală și curăță un fruct citric de coajă apoi apucă-te să o mesteci. Aceasta îți va da o aromă de prospețime și acidul citric va îmbunătăți activitatea glandelor salivare și apărarea acestora contra mirosurilor neplăcute. Atenţie, însă, la atenţionările din magazine, cu privire la coaja anumitor fructe, care nu este destinată consumului.
7 moduri de a scăpa de bacteriile din cavitatea bucală
Potrivit unui studiu de piață, între 35-45% din populația lumii are cel puțin un moment pe zi când îi miroase urât gura, drept pentru care americanii cheltuie anual 10 miliarde de dolari pe produse de igienă orală.