Iată o listă de alimente care îți influențează cel mai mult mirosul corporal. Fii atentă ce alimente trebuie să eviți înainte de o întâlnire.
1. Apă în loc de bere
Apa ajută organismul să curețe toxinele care cauzează acel miros neplăcut și berea, deși pare că te relaxează după o zi dificilă la muncă, poate cauza mirosuri neplăcute, deoarece alcoolul iese prin pori.
2. Iaurt în loc de lapte
Culturile active din iaurt scad efectul sulfiților și vitamina D luptă împotriva bacteriilor ce provoacă respirație urât mirositoare. Pe de altă parte, laptele conține coline, vitamine hidrosolubile care intervin în degradarea aciziolor grași și provoacă anumite mirosuri mai puțin plăcute.
3. Suc de lămâie în loc de vin
Deși un pahar de vin pare modul perfect de a-ți petrece după-amiezile în compania cuiva, mahmureala survenită în urma consumului de alcool are un efect nociv asupra sănătății tale și îți creează o reputație proastă, în plus, vei mirosi a distilerie o zi întreagă. În loc de vin încearcă să bei apă cu suc de lămâie, deoarce lămâile ajută la detoxifierea organismului, datorită proprietăților antioxidante, în timp ce apa te curăță de reziduuri.
4. Ceai de plante în loc de cafea
Ceaiul de plante de o sursă excelentă de antioxidanți și cu cât mai puține toxine ai în organism cu atât vei mirosi mai bine. Pe de altă parte, cafeaua este o băutură care provoacă un miros acru al corpului.
5. Măr în loc de conopidă
Mărul curăță cu ușurință și te scapă de mirosul neplăcut al gurii, dar conopida conține diverse vitamine care provoacă un miros corporal neplăcut.
6. Portocală în loc de dovleac
Fructele citrice miros foarte bine și absorb mirosul neplăcut din organism, ceea ce te ajută să fii mai curată, pe când dovleacul conține coline care se metabolizează în trimetilină, un gaz incolor toxic care îți creează probleme.
7. Cardamon și scorțișoară în loc de usturoi și ceapă
Cardamonul și scorțișoara fac mâncarea să fie mai gustoasă și îți oferă un miros proaspăt și plăcut pe parcursul întregii zile. Pe de altă parte, usturoiul și ceapa conțin sulf care când se metabolizează și este eliminat prin pori devine neplăcut celor din jur.
8. Țelină în loc de sparanghel
Țelina eliberează în organism feromoni care te fac să pari mai atrăgătoare celor de sex opus, dar sparanghelul are un acid care se evaporă și te face să miroși urât.
9. Pește alb în loc de carne roșie
Abținerea de la carne va fi benefică pentru senzorii tăi olfactivi, deoarece un studiu a demonstrat că femeile percep mirosul bărbaților care n-au consumat carne în ultimele două săptămâni ca fiind mai atrăgător și viceversa este valabilă. Digestia peștelui nu eliberează același mirosuri neplăcute ca metabolizarea cărnii roșii.
10. Semințe de schinduf în loc de semințe de dovleac
Schinduful ajută la îmbunătățirea digestiei și sănătății, drept pentru care sunt eliberate mai puține toxine și mirosul corporal este mai ușor de suportat pe când semințele de dovleac conțin un mare număr de coline și provoacă un miros neplăcut.
Ce să nu mănânci înainte de o întâlnire: 10 alimente care te fac să miroși mai bine
N-ar trebui să te simți prost din cauza mirosului pe care-l ai, deoarece este în primul rând dictat de genetică, dar vestea bună este că poate fi îmbunătățit de alimentația ta.