De îndată ce îți muți toate lucrurile dintr-o parte în alta pregătește-te fizic și psihic pentru un mic haos, de cel puțin câteva zile.
1. Despachetează pe cât de mult poți
Încearcă să nu lași cutii pline în mijlocul drumului sau să amâni despachetatul pe a doua zi, când poate vei fi și mai obosită și mai plictisită. Fă tot posibilul ca să pui totul sau cât mai mult la locul lui și dacă este nevoie să-ți iei o zi liberă de la serviciu sau să duci copiii la bunici, fă-o, pentru că pe urmă te vei simți mai bine știind că în sfârșit poți face din casa ta Acasă.
2. Alocă fiecărui lucru un loc
Nu despacheta doar de dragul de a scoate lucrurile din cutii. Când scoți ceva, pune-l imediat la locul lui, deoarece altfel vei avea tot felul de lucruri împrăștiate. Poți întotdeauna să pui un obiect undeva, ca apoi să te răzgândești, dar măcar pentru început, pune-l undeva bine, ca să nu stea în drum și să nu pățească nimic.
3. Fă o cutie pentru donații și una pentru gunoi
Chiar și cei care au selectat la sânge lucrurile înainte de a se muta tot vor mai găsi ceva de care nu mai au nevoie. Pe măsură ce despachetezi sortează din nou toul în utile, de donat și de aruncat, iar tu vei avea mai mult spațiu, în timp ce alți oameni se vor bucura de ce au primit.
4. Fă o listă cu toți cei pe care trebuie să-i informezi de schimbarea adresei
Nu aștepta să ți se piardă facturi și notificări importante, ci anunță cât mai repede că te-ai mutat, în primul rând banca și serviciile de furnizare a gazelor, curentului și apei, apoi restul persoanelor interesate. Acest lucru îți va lua probabil o oră, pentru că trebuie să te uiți bine prin toate contactele tale, dar te va scuti de probleme viitoare.
5. Citește contoarele
Citește contoarele de gaz, electricitate și apă, atât la vechea locuință cât și la noua, pentru că nu vrei să ajungi să plătești pentru consumul altcuiva, apoi informează companiile cât mai curând posibil de schimbarea adresei tale și noii indexi.
6. Sortează cheile
Verifică ce chei ai și de care mai ai nevoie sau nu, apoi mai fă câteva copii dacă ai nevoie de mai multe decât ți-au fost înmânate. Asigură-te că știi exact la ce folosește fiecare și eventual pune-le inele colorate, ca să le poți deosebi mai bine.
7. Socializează
Prezintă-te vecinilor, deoarece ei vor fi atenți să nu se întâmple ceva cu casa ta când tu ești plecată. Cunoaște-i pe cât mai mulți și fii prietenoasă cu toată lumea, pune întrebările importante, precum unde se plătește întreținerea, când se colectează gunoiul, cine este administratorul, președintele blocului, responsabilul de scară și dacă există un electrician alocat zonei, pentru că nu știi niciodată când ai nevoie de ei.
7 moduri în care să te obișnuiești mai repede în noua ta casă
Mutările sunt întotdeauna stresante, dar poți face câteva lucruri pentru a te acomoda mai ușor la noua ta viață.