Stai liniștită, în timp și cu răbdare, cei mici vor dormi bine mersi în noua lor cameră și iată cele mai bune sfaturi pentru a face tranziția mai ușoară:
Bebelușii
Bebelușii sunt supuși la mai puțin stres din cauza mutării, fiind mult mai puțin stresați de locul în care trăiesc, dar dacă ai reușțit deja să-i faci o rutină, chiar și pentru al tău va fi deranjant în primele zile.
Pentru a ajuta un bebeluș să se acomodeze noului mediu, încearcă să recreezi pe cât posibilul camera avută și să revii cât mai curând la programul obișnuit. O ideea bună în acest sens este să schimbi așternuturile celui mic cu o zi două înainte de mutare și pe urmă să le pui pe aceleași, fără a le spăla, în patul din noua cameră. Acest lucru va imita sentimentul de „acasă”. De asemenea, poți avea același deodorant de cameră în fiecare casă, ca mirosul să-i fie familiar.
Copiii mici
Cei care sunt un pic mai mari și deja conștientizează ce se întâmplă vor resimți mai pregnant diferențele dintre case, camere și schimbarea creșei sau a grădiniței, pentru că-și pierd astfel prietenii. În toată agitația mutării, ei se pot simți neglijați, deci să-ți faci timp să te joci și să stai de vorbă cu copiii mici este foarte important în procesul acomodării, mai ales dacă vrei să eviți anxietatea, mofturile la mâncare, tantrumurile, perturbarea somnului și a dificultăților cu toaleta.
Poate fi tentant ca odată cu schimbarea casei să-i înnoiești și copilului camera sau să-l treci de la pătuțul de bebeluși la unul de copii mai mari, dar pentru binele celui mic, ar trebui să faci cât mai puține schimbări în ceea ce-l privește. În plus, implicarea copiilor în făcutul și despachetatul bagajelor și oferirea de responsabilități adecvate vârstei le oferă acestora un anumit nivel de confort ce face mutarea să fie mai ușoară pentru toată lumea. Din acest punct de vedere, cel mai bine ar fi ca atunci când ajungeți în noua casă să vă ocupați mai întâi de amenajarea camerei celui mic, deoarece s-a dovedit faptul că un copil doarme mai bine într-un mediu calm și ordonat.
Noile case vin la pachet cu sunete noi, de care orice copil se sperie, dar pentru a-l liniști, poți apela la meditații ghidate, citirea mai multor povești de noapte bună și aparate speciale cu sunete liniștitoare, plus draperii opace, prin care să nu treacă lumina. La orice metode ai apela, trebuie să ai mereu în vedere siguranța copilului tău și faptul că tu ești singurul lui punct de reper.
Cum să te asiguri că micuțul tău se obișnuiește în noua voastră casă
Mutarea în casă nouă este, de obicei, entuziasmantă, dar dificilă când ai un copil mic, ceea ce face ca unele familii să realizeze că momentele lor frumoase, petrecute în familie, se transformă într-un chin, deoarece copiii nu pot dormi cum trebuie.