Dacă și tu ești una dintre acele persoane care nu știu ce să facă, dacă să adopte sau nu un animal de companie, atunci lasă-ne să te convingem de ce trebuie să o faci.
1. Cel mai bun remediu împotriva singurătății
Dacă te simți adesea singură și consideri că nu ai prieteni adevărați, atunci poți trece peste aceste sentimente dacă adopți un animal de la un adăpost, deoarece de-a lungul istoriei, animalele s-au dovedit a fi mai fidele oamenilor decât prietenii. Îți poți descărca sufletul în fața noului tău „prieten” fără ca acesta să te judece și fără să-ți faci griji că ți-ar putea dezvălui secretele. În schimb vei primi și multă afecțiune și îmbrățișări din partea lui.
Știai că atunci când câinele tău se uită la tine, creierul tău eliberează oxitocină, adică același hormon care ajută o mamă să se atașeze de copilul său?
2. Responsabilitate
Este greu să întreții un animal, pentru că acesta presupune anumite răspunderi, nu doar îl iei din adăpost sau de pe stradă ci trebuie să ai mereu grijă cu cine îl lași dacă vrei să pleci în vacanță și trebuie să te asiguri că are ce mânca și apă de băut. Pe lângă aceste nevoi de bază, mai trebuie să faci și curat în urma lui, deoarece această creatură depinde în întregime de tine. Cu toate acestea, animalele de companie sunt cel mai bun mod în care îți poți învăța copiii ce înseamnă responsabilitatea.
3. Bunătate
Câd îți iei un animal de companie, îl tratezi mai degrabă ca pe o cunoștință: ești bună cu el și te asiguri că are tot ce-i trebuie, după care îi oferi și câteva dovezi de dragoste. Te dezvolți astfel ca persoană și devii mai prietenoasă, conștientizând că fiecare ființă are nevoie de cineva care să-i ofere un umăr de sprijin.
Copiii care cresc într-un mediu cu animale îi respectă mai mult pe cei din jurul lor și părinții cu animale sunt mai grijulii.
4. Întăresc sistemul imunitar
Animalele pot face foarte multă mizerie, aducând în casă destul de mulți microbi, dar deși mulți părinți își fac griji cu privire la sănătatea copiilor, de fapt animalele de companie sunt benefice pentru întărirea sistemului imunitar. Toți acei microbi te fac să fii imună la anumite afecțiuni și te feresc de răceală. Studiile au demonstrat că bebelușii care petrec mult timp în preajma animalelor au parte de mai puține infecții și sunt, în general, mai sănătoși decât ceilalți. Deși nu este o garanție că dacă ai în casă un animal copilul tău nu va mai face nici un fel de alergie, dovezile arată că blănoșii au o contribuție serioasă în această privință.
5. Detectează cancerul
Receptorii de miros ai animalelor de companie sunt de 10000 de ori mai puternici decât ai oamenilor, ceea ce le face pe acestea să perceapă mai multe mirosuri, având un nas mai sensibil. Ele pot să detecteze astfel cu ușurință concentrații foarte mici de diverse substanțe nocive, ceea ce înseamnă că pot identifica din timp cancerul prin mirosirea respirației, a urinei sau a sângelui cuiva. Foarte mulți stăpâni de animale susțin că au observat cum câinele sau pisica lor a început să le lingă anumite părți ale corpului și după mai multe investigații s-a descoperit acolo o tumoare, deci tehnic vorbind, animalele le-au salvat viața.
6. Te mențin în formă
Pe lângă dragostea și atenția ta, animalele de companie vor și să fie plimbate pe afară, în parc sau pe străzi și să alergi după câine este un mod excelent de a face sport. În fiecare zi ești astfel motivată să descoperi locuri noi și să faci plimbări cât mai lungi pentru a arde acele calorii suplimentare. În plus, colesterolul și tensiunea vor rămâne în limite normale, ceea ce reduce riscurile unui atac de cord și te scapă de stres.
7. Cel mai bun paznic
Paza bună trece primejdia rea și peste tot în lume, mulți oameni țin diverse rase de câini în curte pentru a speria posibilii hoți. Pentru că au auzul foarte fin, miros sensibil și fire ageră, câinii sunt cei mai buni paznici la casa omului. În plus, la orice mișcare dubioasă, un câine va începe să latre pentru a te face atentă și dacă va fi cu adevărat nevoie, va ataca direct pericolul.
7 motive pentru care animalele de companie sunt atât de importante
Trăim într-o perioadă în care animalele sunt considerate o parte din familie și oamenii mai degrabă își iau un animal de companie decât să facă un copil, iar cele mai căutate animale de companie sunt pisicile, câinii, hamsterii și papagalii.