Cum vă comportați fiecare înainte, în timpul nașterii și în primele zile de după nașterea copilului vă va cizela relația, deci faceți tot posibilul ca să fiți unul alături de celălalt.
1. Să nu aveți așteptări
Zilele dinainte de naștere pot fi foarte grele pentru o viitoare mămică. Ea va deveni nervoasă, agitată, speriată și va avea un anumit grad de disconfort fizic, deci este foatre important să se relaxeze pe cât de mult posibil și să facă cât mai puțină treabă în casă.
2. Sperați să fie totul bine, dar pregătiți-vă pentru ceva rău
Nu știi niciodată cum va merge o naștere. Poate fi simplă și rapidă sau se poate ajunge la punerea în pericol a vieții pruncului sau a mamei. Asigurați-vă așadar că sunteți pregătiți pentru orice, atât acasă cât și la spital.
3. Gândiți pozitiv
Susțineți-vă reciproc unul pe celălalt, deoarece să devii părinte este minunat, dar poate fi și copleșitor. Multe proaspete mămici sunt de acum foarte emotive și trebuie lăsate să plângă și să râdă oricând au ele nevoie, iar tații le pot însoți în acest demers fără nici o rușine.
4. Gătitul și cumpărăturile
Nu petreceți foarte mult timp gătind mese complicate și nu vă dați toată averea pe livrări. Înainte de naștere, gătiți masiv și congelați cât de multe mese sănătoase intră în congelator, ca atunci când aveți nevoie doar să scoateți repede ceva. În plus, pentru a face cumpărături, ajutați-vă de serviciile online de livrare a anumitor supermarketuri sau de magazinele online.
5. Nu vă chinuiți să faceți curățenie lună
Lăsați deoparte aceste sarcini pentru o săptămână sau chiar două, deoarece nașterea este un proces solicitant din toate punctele de vedere și femeile s-ar putea să vrea mai mult să stea în pat. Când faceți într-un final curățenie, nu vă chinuiți prea mult să fie totul lună, deoarece oricum va fi înapoi relativ repede și nimănui nu-i pasă de fapt cum arată casa, dacă cel mic este sănătos.
6. Fiți paznicii copilului
Toată lumea va dori să ureze cele bune nou născutului și să-l vadă în societate, dar câteodată, cel mai bun lucru pentru proaspăta familie este pur și simplu să stea toată lumea în casă. În multe culturi acest lucru li se permite mamelor timp de 40 de zile, pentru a se reface, apoi pot primi liniștite vizitatori, însă tu s-ar putea să nu vrei să te izolezi atât de mult timp, dar toată lumea trebuie să respecte dorințele noii mămici.
7. Dormiți
Faceți cu schimbul când vine vorba despre dormit și încercați să dormiți în același timp cu copilul, să nu vă folosiți de acel timp pentru a face mâncare sau curat, deși pare tentant. Învățați împreună cum să fiți părinți și să-i asigurați celui mic un climat în care să se simtă în siguranță și iubit. Uneori s-ar putea să vă simțiți ca și când ați sta degeaba, dar momentele de drăgălășenie în familie sunt foarte importante.
7 sfaturi pentru proaspeții părinți
Cathy Ranson, editor pentru un prestigios site de profil din Marea Britanie, este de părere că: „Indiferent cât de puternică este relația voastră, un copil pune la încercare dragostea și schimbă multe granițe. Chiar dacă o nouă viață vă va aduce mai aproape, provocarea de a avea grijă de un suflet vă va pune totuși la încercare parteneriatul.”