Pentru a aduce energiile pozitive în viața ta, trebuie să renunți la regulile pesimiste și la următoarele 7 stereotipuri.
1. Tot ceea ce ai nevoie este experiență
Experiența îți oferă perspective, dar cine spune, de exemplu, că bărbații nu pot găti? De fapt cei mai mari bucătari sunt bărbați. Experiența îți lărgește orizonturile, dar orice lucru se învață pe parcurs, deci ai nevoie și de voință și un pic de talent.
2. Dacă argumentezi cu fapte adevărate, nu poți greși niciodată
Ceea ce te diferențiază de alții este bunul simț, indiferent cum mânuiești informațiile. De exemplu, dacă religia ta îți spune că este în regulă să îți faci rău sau să rănești pe altcineva, ar trebui să poți spune singură dacă este bine sau rău. Ca să fim sinceri, nu-ți poți petrece toată viața încercând să-i faci pe ceilalți fericiți, învață să te iubești pe tine însăți și îndepărtează-te de oamenii toxici, care se așteaptă la totul din partea ta, dar nu fac nimic ca să merite acest lucru. Acceptă că oricare ți-ar fi informațiile, chiar dacă tu crezi că sunt bazate pe fapte reale sau provin de la oameni bineintenționați, tot te poți înșela în anumite privințe.
3. Doar relațiile de rudenie merită să te dedici întru totul
Oamenii formează multe conexiuni și familia este ceva ce trebuie prețuit, dar până în momentul în care realizezi că dacă ai fi făcut ceva diferit, viața ți-ar fi fost mai ușoară. În viață există multe relații care pot însemna mai mult decât relațiile de rudenie și nu ești obligată de sânge să-ți ajuți toți verii indepartati. Pune-te pe tine pe primul loc și lasă-i pe ceilalți să-și vadă de viața lor.
4. Problemele psihice sunt ceva imaginar
Gândește-te doar la faptul că în spatele oricărei boli se află o cauză și psihologia în sine, ca și știință, este un întreg studiu bazat pe cauză și efect, ce demonstrează că ceea ce se întâmplă în viețile noastre ne poate distruge armonia. Nimeni nu-și poate provoca singur depresia, dacă aceasta nu pornește de la o traumă, ce-i drept mai mult sau mai puțin vizibilă.
5. Dacă ai sub 18 ani ești imatur
Desigur, după vârsta de 18 ani capeți mai multă experiență și poți lua anumite decizii în cunoștință de cauză, dar acest lucru nu înseamnă automat că până atunci ești imatur. De exemplu, foarte mulți adolescenți lucrează pentru a-și întreține toată familia. Indiferent de vârstă fiecare om are dreptul să ia propriile decizii, deoarece poate diferenția, într-o oarecare măsură binele de rău. Tinerii pot fi însă influențați de anturaj, de cărțile pe care le citesc și de filmele pe care le vizionează, de aceea trebuie supravegheați și îndrumați.
6. Eșecul este rușinos
Orice persoană de succes a avut parte și de eșecuri. Eșecurile te învață mult mai multe decât ai putea crede la prima vedere și dacă nu faci o greșeală nu înțelegi pe deplin circumstanțele. Acest stereotip a apărut deoarece majoritatea oamenilor preferă să creadă că cineva le este inferior, pentru a se putea simți mai bine, dar eșecurile nu fac decât să te întărească și să te învețe anumite lucruri, deci nu are de ce să-ți fie rușine.
7. Calitățile tale depind de etnia ta
Acest lucru este valabil doar într-o foarte mică măsură, pentru că, de exemplu, dacă cineva ca și tine poate fi foarte empatic și darnic, altcineva se poate purta foarte urât cu oamenii străzii sau oricine este diferit, dar lucrurile nu trebuie generalizate, pentru că în fiecare naționalitate și etnie există oameni buni și oameni răi.
7 stereotipuri de care trebuie să te descotorosești
În lume există multe obiceiuri, religii, valori și naționalități, dar deși fiecare are dreptul la propria opinie, există anumite stereotipuri care n-ar mai trebui respectate, pentru ca oamenii să poată prospera.