Astăzi îți prezentăm câteva trucuri prin care poți scăpa de aceste fire de păr rebele, dar înainte de a lua orice decizie, trebuie să te consulți cu un specialist.
1. Pregătește-ți pielea
Este recomandat ca înainte să te razi sau epilezi să te speli cu apă caldă și dacă urmează să folosești o ceară pentru față, să te dai întâi și cu un agent de curățare, ca apoi să aplici un gel sau o cremă depilatoare, care să înmoaie firele de păr și să prevină apariția celor crescute în piele. Dacă nu ai astfel de produse, te poți folosi de un prosop încălzit.
2. Determină care este direcția corectă de ras
Adevărul este că tu trebuie să vezi în ce direcție cresc preponderent firele tale de păr și să dai cu lama în direcția opusă, pentru a avea parte de rezultate mai bune. Pe de altă arte, dacă ai pielea sensibilă, poți încerca să te razi în direcția de creștere a părului, pentru a evita iritațiile.
3. Nu pensa firele de păr crescute în piele
Deși este foarte tentant, trebuie să eviți îndepărtarea firelor de păr crescute în piele cu ajutorul unei pensete, deoarece acest obicei contribuie la apariția infecțiilor. O metodă mai bună este să pui pe zona afectată un prosop sau o compresă caldă, ca să ajuți firele să iasă.
4. Evită să te epilezi acolo
Cel mai bun lucru pe care-l poți face dacă ai fire de păr crescute în piele este să nu te epilezi pe zona respectivă. Poți încerca să o faci abia după ce dispar firele din piele sau ies singure la suprafață, însă dacă ele persistă, cea mai bună opțiune este să te consulți cu un medic.
5. Exfoliază-ți în mod regulat pielea
Exfolierea vine la pachet cu mai multe beneficii și te ajută să-ți păstrezi pielea sănătoasă. Unul dintre principalele scopuri ale acestei proceduri este să îndepărteze celulele de piele moartă, care sunt principala cauză a firelor de păr crescute în piele, îngreunând ieșirea acestora la suprafață.
6. Nu întinde pielea
Auzim adesea că pielea trebuie întinsă pentru a o putea epila mai bine, lucru adevărat de altfel, dar dacă ai piele sensibilă sau tendința de a-ți crește firele de păr pe dedesubt, e mai bine să nu o faci. În acest fel, vei reduce riscurile de a-ți apărea noi fire de păr crescute pe sub piele.
7. Alege să fii naturală
Dacă alegi să nu te mai epilezi sau razi, la început ți se va părea ciudat și lumea se va uita la tine cu alți ochi, dar măcar nu vei mai avea de-a face cu fire de păr crescute pe sub piele. În multe locuri din lume, femeile aleg singure să-și lase corpurile în forma lor naturală, iar Julia Roberts chiar și-a afișat axilele neepilate pe covorul roșu.
7 trucuri care te vor ajuta să scapi de firele de păr crescute sub piele
Firele de păr crescute sub piele sunt inestetice și reprezintă fire care au crescut de fapt în sens invers, imediat pe sub primul strat de piele, de aceea pot provoca inflamații și dureri. Ele apar, de cele mai multe ori, pe picioare, în zona inghinală, la axilă sau în barbă, în cazul bărbaților.