Firele de păr crescute în piele sunt de fapt acele fire care se pierd sub primul strat de piele și se întorc spre rădăcini în loc să o ia în sus, spre ieșire, ceea ce provoacă mici puncte de infecții. Deși oricine se poate alege cu astfel de fire rebele, ele sunt provocate cel mai des de folosirea lamei de ras și apar mai ales la femeile care au părul cârlionțat.
Cum să previi creșterea firelor de păr în piele
1. Alege produse cosmetice cu acid glicolic sau acid lactic
Firele de păr crescute în piele apar atunci când foliculii sunt astupați de celule de piele moartă, iar aici intervine exfolierea, care accelerează îndepărtarea celulelor de piele moartă de la suprafață. În plus, acidul glicolic îndepărtează și sebumul în exces, fără ca zona să rămână inflamată. În cazul pielii mai închise la culoare, firele de păr crescute în piele au tendința de a lăsa pete închise la culoare, dar folosirea acidului glicolic le va îndepărta și pe acestea.
2. Exfoliază-ți pielea cu acid salicilic
Acesta este bun nu numai în cazul acneei ci și pentru a preveni creșterea firelor de păr în piele. În acest sens, combinația aspirinei cu acidul va debloca porii, va îndepărta sebumul în exces și celulele de piele moartă, iar pielea va rămâne catifelată și plăcută la atingere. Pentru că acidul salicilic este un anti inflamator puternic, cu proprietăți anti bacteriene, vei reduce astfel riscul de infecții și apariție a punctelor roșii.
3. Tratamente cosmetice
Diminuarea celulitei, creșterea nivelului de energie, îmbunătățirea sistemului imunitar și exfolierea fac minuni pentru corpul tău, dar pentru a împiedica firele de păr să mai crească în piele ai nevoie, cel puțin din când în când, și de tratamente cosmetice specializate. Pe măsură ce trec anii, pielea își pierde din elasticitate și din capacitatea de a se detoxifia singură. Fă-ți programare la un salon ce oferă tratamente corporale și beneficiază astfel de o evaluare completă, cu un plan de tratament adecvat. În plus, înainte de fiecare duș, aplică cu ajutorul unei mănuși de masaj, a unei flori de baie sau a unui burete, un scrub care să destupe porii.
4. Găsește scrub-ul potrivit
La început îți va fi greu să alegi un scrub care să-ți placă cum miroase, pe care să-l poți utiliza cu ușurință și care să fie eficient, dar pielea ta îți va mulțumi, pentru că asemenea acizilor, care penetrează mai în profnzime straturile de piele, te poți baza pe faptul că scrub-ul îți îndepărtează celulele de piele moartă, având un efect stimulator asupra organismului. Dacă ai tendința să-ți apară fire de păr crescute în piele pe linia bichinilor, investește într-un scrub cu zahăr sau sare de la marea moartă, care va fi mai blând cu anumite zone decât cele pe bază de microelemente. Folosește scrub-ul o dată, maxim de două ori pe săptămână, pentru a vedea cele mai bune rezultate, dar a nu distruge totuși pielea.
5. Încearcă epilarea cu laser
Dacă ai încercat deja cam toate tratamentele și nimic nu pare să fi dat rezultate, treci la epilarea cu laser, care în loc să atace pielea, se îndreaptă direct către rădăcina firului de păr, distrugând-o treptat. Aceasta este o metodă de epilare eficientă și durabilă, care împiedică firele să mai crească sub piele, dar trebuie să ții minte că doar reduce numărul firelor de păr, nu le îndepărtează pe toate definitiv, deci vei avea în continuare nevoie de epilare la aproximativ 4 săptămâni, pentru a prinde fiecare fir în diverse stadii de creștere.
6. Înlocuiește anumite produse
Dacă ai prea puțin timp și nu poți ajunge la tratamente specializate sau ți-e lene să aplici un exfoliant, încearcă doar să înlocuiești anumite produse din arsenalul tău. Caută geluri de duș care să aibă în componeță acizi și particule expfoliante, pentru a înmuia pielea și a lăsa firele de păr să iasă la suprafață.
7. Apelează la o pensetă
Dacă totuși ți-a crescut un fir de păr în piele și te deranjează, ia o pensetă, dezinfecteaz-o și încearcă să scoți firul la suprafață, dar doar dacă deja poți vedea firul.
8. Masaj
În loc să înțepi locurile acelea roșii, ceea ce poate provoca infecții serioase și cicatrici, încearcă să masezi zona respectivă până ce firul de păr găsește drumul corect. În acest sens, poți folosi orice gel de duș sau cremă îți place și chiar ulei de masaj.
8 metode de îndepărtare a firelor de păr crescute în piele
Cu siguranță ai observat cel puțin o dată până acum acele umflături roșii care apare la 2-3 zile după ce te razi sau epilezi, pentru că acestea nu numai că sunt inestetice ci te și dor uneori, însă află din acest articol ce poți face în loc să le storci.