Printre cele mai des întâlnite semne de boală se numără și următoarele, care arată dacă este ceva în neregulă la în interiorul organismului tău.
1. Pete închise la culoare
Petele închise la culoare apărute din senin pe mâini sunt un simptom că drenajul limfatic funcționează deficitar sau că ai boala Addison. Oamenii cu aceste probleme simt dureri musculare și de articulații și își pierd pofta de mâncare. În plus, au tensiunea și glicemia mici, iar aceste simptome sunt extrem de periculoase, așa că dacă le ai fă-ți de urgență o programare la medic.
2. Pete albe
Când pielea își pierde pigmentul este un semn de boală Vitiligo, care se dezvoltă când celulele melanocite sunt distruse de sistemul imunitar, ceea ce cauzează albirea pielii, pentru că celulele nu mai produc pigmentarea. Vitiligo poate fi consecința drenajului limfatic insuficient, deci este mai bine să-ți faci o programare la endocrinolog sau dermatolog.
3. Iritații
Orice iritație bruscă arată că este ceva în neregulă cu organismul tău. Poate fi vorba despre alergie la mâncare, chimicale, medicamente sau chiar o boală contagioasă, precum pojarul. În orice caz, este mai bine să te vadă un doctor, deoarece reacțiile alergice pot duce la complicații foarte grave, precum sindromul Stevens-Johnson sau Lyell. Pe de altă parte, pojarul cauzează complicații mai ales la adulți.
4. Edeme
Dacă ți se umflă zilnic mâinile, merită să vizitezi un endocrinolog, pentru că poate fi vorba despre hipotiroidism. Acest lucru se întâmplă când glanda tiroidă produce prea puțini hormoni. Această boală este însoțită de următoarele simptome: piele uscată, umflarea feței și a limbii, căderea părului, unghii fragile și îngrășare. Dacă le ai, du-te imediat la medic.
5. Pistrui și alunițe
Există mai multe motive pentru care apar noi alunițe, iar genetica influențează acest lucru, în sensul că dacă părinții tăi au semne din naștere s-ar putea să ai și tu. În plus, dacă stai mai mult la soare, vei crește frecvența alunițelor. În cele mai multe cazuri, astfel de semne sunt inofensive, dar dacă numărul lor crește rapid și sunt dureroase sau dacă își schimbă forma și culoarea, trebuie să te vadă un specialist.
6. Coșuri, puncte negre și pori blocați
Sunt destul de multe motive din cauza cărora faci acnee, prea mult ulei de piele, probleme digestive sau dezechilibre hormonale. Este necesar să-ți îngrijești cum se cuvine fața, dar cel mai important este să găsești motivul pentru care ai toate problemele și asta poate fi făcut doar de către un specialist.
7. Ridarea, uscarea și rănirea mâinilor
Aceste lucruri sunt cauza unei deficiențe de vitamine, a unui dezechilibru hormonal sau a unei reacții alergice și poți avea dermatită seboreică, psoriazis sau alte câteva boli. Când se agravează situația, semnalează o boală severă și chiar dacă nu se întâmplă acest lucru, tot este bine să te vadă un doctor.
8. Transpirație excesivă
Dacă te afli în interiorul unui spațiu bine ventila, cu temperatură optimă și nu ești nervoasă sau emoționată, dar totuși transpiri excesiv, ar fi bine să-ți pui unele semne de întrebare. Motivul poate fi o intoxicație, boala Graves, o maladie autoimună sau afecțiuni ale tiroidei. Drept urmare, pielea devine mai subțire și te mănâncă în mod frecvent. Dacă ți se întâmplă ceva asemănător, este indicat să te duci la medic cât mai curând.