Vestea bună este că există câteva metode pentru a vedea partea plină a paharului și a nu te lăsa acaparată de sentimente negative.
1. Fii recunoscătoare pentru ceea ce ai
Ține de natura umană să-și dorească din ce în ce mai mult, dar măcar din când în când mai trebuie să privești și partea bună a lucrurilor, pentru a te putea bucura de prezent. Recunoaște faptul că puteai să te afli într-o situație mai proastă decât ești și fii recunoscătoare pentru ceea ce ai, adică un acoperiș deasupra capului, mâncare în fiecare zi, un partener, părinți etc și zâmbește.
2. Îmbunătățește-ți dieta
Dacă nu mănânci ce, cât și când trebuie, te vei simți slăbită și îți vei priva organismul de nutrienții necesari pentru o funcționare corectă. În acest sens, foarte multe studii au demonstrat că o dietă bogată în fructe și legume proaspete, precum morcovi, spanac, fructe de pădure și altele pline de antioxidanți, te ajută să combați schimbările de dispoziție și să fii mai optimistă.
3. Întărește-ți imunitatea
Imunitatea și optimismul sunt strâns legate, deoarece nimănui nu-i place să se îmbolnăvească, iar orice afecțiune te face să nu mai ai energie pentru activitățile care chiar îți plac. Dar dacă reușești să ai o atitudine pozitivă, atunci te poți recupera mai bine, chiar și fără medicamente uneori.
4. Rezervă-ți timp pentru propria persoană
Adu-ți aminte să ai grijă de tine. Chiar dacă n-ai mereu posibilitatea să pleci într-un concediu, poți face alte activități care să te facă să te simți bine, cum ar fi să citești o carte sau să faci o baie cu spumă și să asculți muzică.
5. Alungă negativitatea
De câte ori ai emoții negative, lasă totul deoparte și fă o scurtă plimbare. Acesta este cel mai bun mod de a rămâne în formă și a detoxifia organismul, eliminând energia negativă. Aceasta este de fapt magia respirației, deoarece mersul face ca în plămânii tăi să intre mai mult oxigen și creierul să se relaxeze automat. De aceea s-ar putea să te trezești zâmbind fără motiv.
6. Încearcă diverse tehnici de meditație
Meditația are cam aceleași efecte ca mersul pe jos, pentru că te ajută să-ți eliberezi mintea, trupul și să-ți cureți sufletul. Astfel te conectezi cu propria persoană și studiile arată că este un antidepresiv natural. La început te vei concentra mai mult pe respirație, apoi vei putea trece către mindful meditation, mantra meditation, Zen meditation și alte tehnici mai avansate.
7. Urmărește o emisiune sportivă
Un studiu realizat în anul 1988 a comparat două grupuri de oameni, unul care se uita la transmisiunile sportive preferate și altul care nu o făcea, descoperind faptul că cel din urmă a avut de suferit mai mult de pe urma bolilor cardiovasculare. Cât despre cei aflați în primul grup, ei erau mai fericiți și mai optimiști, motiv pentru care au putut să se concentreze pe a rămâne sănătoși.
8. Înconjoară-te de oameni productivi
Oamenii din jurul tău, cuvintele lor, acțiunile acestora și energiile pe care le emană, îți influențează modul de a gândi și acționa, de aceea este foarte important să ai în jurul tău pe cineva care gândește pozitiv și are o atitudine proactivă.
8 metode prin care să devii mai optimistă
Lumea de astăzi este, în mare parte, haotică și stresul afectează pe oricine, de orice vârstă, femei sau bărbați, care se duc la birou sau lucrează de acasă, iar urmarea aceleiași rutine timp de mai multe luni te seacă emoțional, dar te lasă și epuizată fizic.