Iată 8 moduri în care să economisești bani, dacă ești proaspăt părinte și ai tendința să-i cumperi copilului tău de toate:
1. Fii sinceră cu cadourile
Dacă cineva vrea să-ți ofere un cadou legat de copil și te întreabă ce ai nevoie, spune-i mai bine să-ți dea banii sau un voucher pentru a cumpăra tu ce ai nevoie și ce-ți place, în loc să ia el ceva nepotrivit. În plus, dacă ai nevoie de formulă de hrană, cere fără jenă acest lucru și persoana respectivă se va mulțumi cu ideea că te-a ajutat cu adevărat.
2. Cumpără second-hand
Există destule magazine online, precum eBay sau Facebook, de unde poți cumpăra haine, jucării și mobilă la mâna a doua. Înainte de a da banii pe ceva nou, vezi dacă găsești vreun chilipir, deoarece copilul oricum nu va face diferența.
3. Cere de la prieteni și familie
Majoritatea celor care au copii sunt mai mult decât dispuși să doneze ce le-a rămas acestora mic sau ce nu mai au nevoie, tot ce trebuie să faci este să ceri. Majoritatea părinților și bunicilor au câte ceva prin pod sau debara, fie că este vorba despre haine, jucării, cărți sau pături.
4. Du-te la târguri
Târgurile sunt o comoară pentru noii părinți, deoarece vânzătorii preferă să nu se mai întoarcă acasă cu marfă și de cele mai multe ori sunt dispuși să negocieze foarte mult.
5. Nu opta automat pentru branduri
Doar pentru că ceva este de la o anumită firmă nu înseamnă că e mai bun. Câteodată, opțiunea mai ieftină e cel puțin la fel de bună. Întreabă alți părinți de unde cumpără diverse lucruri și ce mărci au mai încercat, iar surprizele nu vor înceta să apară.
6. Fă cumpărături din supermarket
În timp ce-ți faci cumpărăturile săptămânale, aruncă un ochi și la secțiunea pentru copii, unde vei găsi adesea tot felul de biberoane, suzete, haine și alte accesorii, la prețuri foarte accesibile. Oricum bebelușului nu-i va păsa dacă poartă haine scumpe sau ieftine, atâta timp cât îi vor ține de cald.
7. Vizitează magazinele cu donații
În astfel de magazine, secțiunea de copii are adesea foarte multe jucării, cărți și haine, deci vizitează mai multe magazine locale și vezi ce poți găsi, iar la sfârșit vei rămâne cu mai mulți bani.
8. Cumpără șervețele refolosibile
În trecut nu existau șervețele umede de unică folosință, așa că părinții trebuia să folosească fâșii de material și cârpe special concepute, pe care le spălau de fiecare dată după ce le foloseau.
8 moduri în care să economisești bani, dacă ești proaspăt părinte
Când vine pe lume un copil, vrei să-i cumperi tot ce găsești, fie că are sau nu nevoie, dar acest obicei te va duce la faliment dacă-l menții pe termen lung.