Cate dintre voi nu ati slabit doar eliminand painea din meniu si dulciurile, produsele de patiserie, adica tot ce era bazat pe faina! Subscriu, pentru ca aceeasi metoda am aplicat-o si eu si am avut ceva rezultate! Totusi, pot sa afirm ca i-am dus lipsa destul de mult si ca nu prea am putut sa fac abstractie de toate dulciurile care imi treceau prin fata. Nu am slabit enorm, dar cat sa ma mentin pe palcul dorintelor mele,a fost ok. De curand, am inceput sa reintroduc in dieta mea zilnica painea si vreau sa va spun ca nici nu m-am ingrasat, ma simt foarte bine si am reusit sa adun si o multime de dovezi in apararea ei, pentru ca si voi sa invatati sa mancati paine corect si eficient pentru sanatatea si silueta voastra, bucuradu-va de gustul inconfundabil.
Painea si silueta pot “colabora” excelent
Nu painea ingrasa, ci consumul in exces conduce la cresterea in greutate. De obicei, oscilatia intre slab si gras se face pe baza unui raport distorsionat de proteine si carbohidrati. Painea poate fi chiar elementul de legatura inre acestea, si “motorul” care da si mai multa putere metabolismului, pentru ca le contine pe amandoua.
Pluis de asta, ea se lauda si cu un continut de glucide complexe, care la prima vedere te sperie asociindu-le cu dulcele si caloriile care dau peste cap orice silueta, dar pe langa acestea ea contine fibre, care odata asociate cu glucidele dau nastere senzatiei de satietate, care te ajuta sa elimini din meniu gustarile nocive pe care ai tentatia sa le mai consumi.
Mai mult decat atat, a aparut o paine, dar si produse de patiserie, special concepute pentru a te ajuta la slabit. Gabriela Man e inventatoarea fainei de slabit. Afla mai multe de aici!
Previne bolile cardiovasculare
Dar nu orice fel de paine are meritul asta: ci numai cea din cereale integrale, care contine intr-adevar un cumul de vitamine importante si minerale esentiale ce protejeaza vasele inimii. Medicii americani de la Universitatea Harvard au urmarit regimul alimentar a peste 86.000 de barbati americani timp de 5 ani, constatandu-se ca cei care consumau zilnic produse pe baza de cereale integral, aveau un risc scazut cu pana la 20% de a se imbolnavi de inima.
Reduce riscul aparitiei cancerului colorectal si al mai multor tipuri de cancer
Combate aparitia cancerului colorectal pentru ca ajuta tranzitul intestinal si combate constipatia, o problema care a devenit globala, cauzata de alimentatia defectuoasa a populatiei. Painea contine fibre, atat solubile, cat si insolubile care contribuie la imbunatatirea digestiei si la facilitarea tranzitului intestinal.
De asemenea, cerealele integrale si totodata painea bazata exclusiv pe acestea, sunt bogate in antioxidanti de calitate, vitamine (toate B-urile, E) si mineralele (fier, magneziu, etc. ), iar combinate ajuta la combaterea diverselor tipuri de cancer.
Scade riscul aparitiei diabetului de tip 2
Cercetatorii sustin ca fibrele continute de painea din cereale integrale sunt in numar mult mai mare decat in cazul celei albe, iar acest lucru poate tine pieptul unei boli extrem de tematoare: diabetul de tip 2.
O cercetare facuta de specialisti finlandezi de la Institutul National de Sanatate publica din Helsinki a demonstrat ca femeile si barbatii care consumau frecvent produse pe baza de cereale integrale si-au diminuat riscul de a face diabet de tip 2 cu 35%, iar cei al caror consum de cereale integrale era extrem de crescut si-au scazut riscul si cu pana la 60%.
Energie maxima
E clar ca painea lupta cot la cot cu oboseala si are si castig de cauza in fata ei, deoarece continutul de amidon, adica de carbohidrati complecsi, care insufla organismului un aport de energie maxima, inlaturand astfel orice urma de moleseala.
Scade colesterolul
Si nu numai ca nu este o noutate, dar acest tip de paine, special conceput pentru a actiona impotriva colesterolului nociv, si-a facut lansarea chiar in Romania.
Citeste mai multe detalii aici!
Mananci paine, nu risti sa nasti prematur!
Femeile gravide sunt sfatuite de specialisti americani sa introduca in meniul zilnic paine (la cel putin o masa din cele 3-5). Acestia sustin ca cele care nu isi fac din asta un obicei, au un risc crescut de a naste prematur cu pana la 30%.
Minte mai agera cu paine zilnica!
Ca tot veni vorba de energie la punctul anterior, atunci afla ca o buna parte din ea este “mancata” de creier, cam in proportie de 20%. Asa ca, randamentul intelectual ar putea creste semnificativ odata cu consumul de paine. Si memoria este influentata de glucoza din sange, iar painea este un produs ce contine glucide complexe care te pot ajuta sa retii pe termen mai lung ceea ce te intereseaza.
Cum sa o faci corect?
- in primul rand, daca tot vrei sa mananci paine, alege una de calitate: renunta complet la painea alba, care este extrem de saraca in nutrienti esentiali si bogata in aditivi alimentari. Alege painea din cereale integrale,
- daca esti la dieta, dar si daca vrei sa ai parte de un stil de viata sanatos nu exagera cu consumul acesteia: o felie, maxim doua la o masa sunt suficiente
- cumpara paine realizata din diverse cereale inteagrale combinate si asigura-te ca sunt cereale complete care iti asigura si un maxim de beneficii: vitamine, minerale, fibre, etc. Painea din faina alba contine foarte putin din aceste elemente nutritive esentiale.
- daca o cumparati deja ambalata, asa cum se regaseste pe majoritatea rafturilor din magazine, atentie foarte mare la eticheta, deoarece majoritatea sortimentelor care se lauda a fi naturale sunt de fapt semi-naturale, asa cum e si painea aceasta: veti vedea multe sortimente combinatia de “faina alba+faina neagra”, alaturi de alti aditivi nu tocmai in trendul bio.
- Jakob Hausmann a posta pe blogul de pe Feminis.ro un material in care ne invata cum sa alegem cea mai buna paine, atat din punct de vedere al gustului, dar si al calitatii si sanatatii. Descopera secrete din spatele painii dand click aici!