Iată care sunt cele mai grețoase activități care sunt de fapt bune pentru sănătate.
1. Urinarea sub duș
Deși este inadecvat să vorbim despre urinare sub duș în mod public, cercetările au scos la iveală că cel puțin 75% dintre oameni au făcut-o măcar o dată în viață. De fapt, nu este nimic de care trebuie să te rușinezi, deoarece acidul uric și amoniacul din urină previn infecțiile fungice de la degete. De asemenea, dacă alegi să te ușureși la duș, economisești banii dați pe apă și hârtie igienică.
2. Scuipatul
Cineva care scuipă arată dezgustător în public, dar când faci antrenament acest lucru te ajută să respiri mai bine. În mod normal, respirăm pe nas, lucru ce face aerul să să se încălzească și permite organismului să absoarbă mai mult oxigen, dar în timpul unui antrenament avem tendința să repirăm pe gură, ceea ce duce la producerea de salivă în cantități mai mari. Tocmai de aceea este perfect normal să scapi de surplusul de mucus scuipându-l.
3. Guma de mestecat
Chiar dacă guma nu are beneficii nutriționale, s-a dovedit științific că mestecarea ei produce un mediu mai propice pentru activitățile de învățare decât cofeina. Mestecatul gumei te ajută să te concentrezi, îți intensifică memoria, reduce stresul și echilibrează nivelul hormonal prin ridicarea celui de cortisol.
4. Scosul aerului din organism
Chiar dacă nu realizezi, corpul tău eliberează gaze de aproximativ 14 ori pe zi și de 3-4 ori când dormi. Sistemul digestiv începe să producă dioxid de carbon și metan la aproximativ 6 ore după ce mănânci și eliminarea acestor gaze îți ușurează organismul. Dacă încerci să menții gazele în tine, o să te doară stomacul și vei fi balonată.
5. Râgâitul
Râgâitul este de fapt bun pentru stomacul tău dacă ai luat o masă copioasă, deoarece te scapă de aerul acumulat. Dacă încerci să te abții când îți vine, acidul gastric se va întoarce în stomac și vei resimți durere pe tractul digestiv, inclusiv în piept. Dacă, totuși, râgâi prea mult de-a lungul zilei, ar fi bine să consulți un medic, deoarece acesta poate fi un simptom de relux gastric.
6. Rosul unghiilor
Când îți rozi unghiile consumi o parte din bacteriile care se află pe suprafața lor și sub ele, ceea ce face sistemul imunitar să producă mai multe celule albe, care te ajută să lupți contra infecțiilor. Organismul înregistreazăî aceste bacterii în sistem și când le întâlnește data viitoare are deja mijloacele necesare contracarării lor. Unele studii au arătat că acei copii care își rod unghiile sau își sug degetul au riscuri mai mici de a face diverse alergii.
7. Scobitul în nas și mâncatul mucozităţilor
Potrivit ultimelor studii, acest obicei groaznic duce la întărirea sistemului imunitar, deoarece mucozitățile conțin substanțe care luptă cu bacteriile ce provoacă anumite carii. Când faci acest lucru, dai un imbold sistemului imunitar, care eliberează mai multe celule albe pentru a se apăra.
8. Săritul peste duș
Dacă faci zilnic duș, speli câteva uleiuri naturale care sunt necesare pentru a păstra pielea și părul hidratate și protejate. Chiar și apa fierbinte, fără săpun, distruge unele bacterii benefice de care pielea are nevoie pentru a-și păstra elasticitatea. Deci este perfect natural și chiar sănătos să sari peste un duș sau două pe săptămână.
8 obiceiuri grețoase care sunt, de fapt, sănătoase
Chiar dacă toată lumea a auzit că îți trebuie 21 de zile pentru a dezvolta un obicei, această teorie nu a fost încă testată și conform ultimelor studii din domeniu, se pare că unui comportament îi ia cel puțin 66 de zile pentru a deveni ceva automat. Cu toate acestea, unele comportamente mai puțin plăcute sunt de fapt mai utile decât se credea.