Ai în continuare toate trucurile necesare pentru ca apartamentul tău să arate ca scos din reviste și să impresioneze pe oricine.
1. Alege culoarea perfectă
Culoarea unei camere face minuni, îi schimbă din temelii aspectul. De exemplu, culorile deschise pot face chiar și o încăpere mică să pară spațioasă, deși de curând a început o modă prin care te poți juca cu nuanțe diferite ale aceleiași culori. Acest lucru dă un aspect aristocratic, dar nu trebuie neapărat să te limitezi la o singură culoare, poți folosi combinații de bej, bleo, lavandă sau gri, toate vor face casa ta să arate curată și luxoasă.
2. Găsește o pată de culoare
Este exact ca la tablouri, o pată de culoare pe un fundal monoton face ca toată compoziția să fie mai specială. Accentele tale pot fi perne în culori aprinse, covoare colorate strident, lampadare speciale, o canapea în contrast sau tablouri care să anime un perete golaș. Poți pune diverse accente și cu ajutorul formelor geometrice și a picturilor abstracte, nu doar a culorilor.
3. Fii curajoasă
Îndrăznește să experimentezi cu mobila, accesoriile, dar și cu podeaua sau pereții. Trebuie doar să ții minte că o podea sau un perete cu forme sau culori mai dinamine au nevoie ca restul lucrurilor din jur să fie în tonuri neutre, pentru a nu deveni totul doar un experiment extravagant și un kitch spectaculos.
4. Joacă-te cu spațiul
Culoarea nu este singurul mod prin care poți face apartamentul să pară mai spațios. Poți pune, de exemplu, o oglindă pe un perete gol, iar asta va crea impresia de spațiu mai mult, de adâncime.
5. Alege iluminatul corect
Cu cât mai multă lumină cu atât mai bine. Poți folosi soluții diverse de iluminat, cum ar fi un lampadar central, un abajur colorat, lămpi de birou, aplice, spoturi sau becuri ecologice.
6. Decorul salvator
Să nu-ți fie frică să folosești plante vii, de apartament, pentru a da viață unei camere monotone sau chiar băii. Ghivecele cu flori vor însufleții orice încăpere și o vor face să pară mai primitoare. Poți folosi orice tip de accesorii, de la pături pufoase, perne decorative, tablouri abstracte, postere, ceasuri minimaliste, vaze în culori aprinse, coșuri deosebite până la boluri cu fructe proaspete sau artificiale, toate vor face o cameră anostă să fie mai interesantă.
7. Păstrează simplitatea
Tavanul tradițional, chiar dacă simplu și drept, este cea mai bună alegere pentru un apartament. Încearcă să eviți ca într-o casă mică să faci construcții pe mai multe nivele, care oricum iau din suprafață și nu încărca excesiv faianța sau gresia.
8. Pat bogat
Dacă ai mai multe dormitoare sau chiar doar o garsonieră, patul trebuie să fie piesa centrală din încăpere și să arate fabulos. Acolo poți folosi saltele de protecție, cearceafuri rafinate, cuverturi, pilote și covoare pufoase pe jos, pentru că trebuie să fie cel mai călduros și primitor loc din toată casa, atât de atrăgător încât să-ți dorești să te trântești în pat imediat ce-l vezi.