Dacă și tu îți dorești o relație reușită, dar nu ești sigură dacă ai obținut-o deja sau nu, ia în considerare următorul ghid.
1. Poți fi tu însăți în preajma lui
Psihologii consideră că există relații false și relații normale, în primele fiind folosite mai des bunele maniere și toate convențiile sociale, iar în al doilea tip de relație oricine se simte în largul lui, deoarece poate fi el însuși, iar partenerul înțelege și acceptă acest lucru. În acest sens. poți umbla prin casă vorbind la telefon și fiind îmbrăcată doar în sutien, iar capsele blugilor să fie încă descheiate și poți mânca în pat uneori, deoarece nu ești un robot și vrei să te simți relaxată acasă la tine.
2. Împărtășești detaliile unei zile cu iubitul tău
Când vii acasă, vrei să împărtășești totul cu partenerul tău și nu încerci să-i ascunzi nimic. Aceste detalii clădesc încrederea voastră unul în celălalt și vă apropie din ce în ce mai mult. Nu uita însă să te arăți interesată și de viața lui.
3. Poți vorbi cu el despre trecutul tău
Poate fi vorba despre probleme cu părinții tăi, o relație toxică sau o operație, dar dacă poți vorbi despre aceste experiențe cu partenerul tău, înseamnă că între voi este o legătură solidă. În plus, dacă discutați astfel de lucruri dureroase, nu numai experiențele fericite, nivelul de încredere dintre voi va spori.
4. Aveți un cont comun sau îi știi codul pin
Numai cuplurile fericite împart un cont bancar și pot discuta despre bani până ajung la un compromis. Multe certuri pornesc de la bani, iar faptul că economiile sunt puse la comun te face să te gândești nu la sfârșitul relației ci la viitorul vostru.
5. Nu vă controlați unul pe celălalt
Neîncrederea strică rapid o relație, mai ales dacă unul dintre parteneri este obsedat să dețină controlul și îl sună mereu pe celălalt sau îi dă mesaje. Când îi dai unui om libertatea de a ieși cu prietenii în oraș sau a face ce vrea în timpul liber, îi arăți că ai încredere în el, că îl iubești, îi respecți intimitatea, dar și că ești sigură pe tine.
6. Îți poți lăsa telefonul nesupravegheat
Conform studiilor, rețelele de socializare stârnesc gelozii, iar Facebook și Instagram pot fi motiv de ceartă sau chiar despărțire. Deci dacă îți poți lăsa cu ușurință telefonul sau orice alt dispozitiv în grija lui, înseamnă că între voi doi nu mai există nici un motiv de gelozie.
7. Îi poți împărtăși orice
Oricine are momente când nimic nu pare să funcționeze, dar dacă ești dispusă să vorbești cu partenerul tău despre ce s-a întâmplat, ce simți și ce gândești, înseamnă că ai încredere în el și că aveți o relație model. Dacă puteți vorbi oricând despre orice, fără să-ți fie frică că te va judeca sau te va părăsi, acest lucru te face să te simți în siguranță și să simți că relația voastră are un viitor.
8. Puteți recunoaște amândoi când greșiți
O relație stabilă de clădește atunci când împărtășiți nu numai sarcinile casnice, ci și emoțiile, așa că dacă nu vă ignorați problemele, sunteți empatici și puteți recunoaște că ați greșit, atitudinea voastră arată că sunteți într-o relație sănătoasă. Ține minte însă că este important să nu-ți acuzi partenerul de ceea ce simți tu.
8 semne care îți arată că ai o relație stabilă
Tim Lott, expert în relații, spune că există 3 aspecte ale unui cuplu reușit: comunicarea, respectul și încrederea, ultima fiind cea mai grea de obținut. Trebuie să speri totuși că o vei obține, indiferent de experiențele anterioare.