De cele mai multe ori este mai ușor să ajungi la o înțelegere dacă cealaltă persoană acceptă că trebuie să vă tratați cu respect și ambii trebuie să faceți un compromis, dar iată care sunt trăsăturile ce nu te ajută absolut deloc într-o ceartă.
1. Obiceiul de a lua decizii pentru amândoi
Chiar dacă uneori este foarte plăcut ca altcineva să-ți rezolve problemele și tu să nu te mai îngrijorezi pentru nimic, acesta nu este întotdeauna o dovadă de iubire. Dacă cineva ia absolut toate deciziile în numele tău și nu te întreabă ce-ți dorești, ar trebui să te întrebi dacă acea persoană chiar ține la tine sau are doar nevoie să te domine.
2. Dorința de a controla totul
Unora le place să-și planifice totul din timp, se simt mai în siguranță așa și se calmează știind că au un plan. Cu toate acestea, dacă o persoană are un comportament obsesiv și simte nevoia să controleze totul, iar acest lucru te face pe tine să fii agitată, atunci ar fi bine să stai de vorbă cu partenerul tău.
3. Obiceiul de a găsi scuze
Respectul reciproc este baza oricărei relații, dacă doi oameni se simt confortabil unul cu celălalt, ei încep să trăiască aproape în simbioză. Dacă unul dintre parteneri îi cere celuilalt să ducă gunoiul, acela va accepta deoarece este interesat să mențină armonia în relație. Totuși, dacă într-o relație sunt probleme nerezolvate, probabil că cererea partenerului va fi ignorată și însoțită de multiple scuze din partea celuilalt.
4. Dependența
Nu merită să investești într-o relație în care unul dintre parteneri este dependent de celălalt. Cea mai comună dependență este cea financiară, dar aceasta poate duce la multe alte probleme. La început, nici unul dintre parteneri nu acordă prea mare importanță banilor, pentru că atenția se concentrează pe sentimente, dar odată ce pasiunea se stinge, cel dependent se simte din ce în ce mai inferior. De aceea este mai bine să legi o relație de lungă durată cu cineva când ambii sunteti independenți, aveți cam același salariu și interese comune. Relațiile au de suferit dacă între cei doi parteneri există o diferență mare de educație, statut financiar sau interese.
5. Obiceiul de a critica
Oamenii se obișnuiesc repede să fie criticați în societate dacă acasă sunt mereu certați. De aceea critica este ceva ce în general n-ar trebui să auzi de la partenerul tău de viață, alături de care mai degrabă trebuie să te relaxezi. Dacă iubitul tău te critică mai mult decât ți-ar plăcea, vorbește cu el și încercați să rezolvați problema, pentru că aceasta nu este o viață normală.
6. Ranchiuna
Această trăsătură este cea mai gravă dintre toate, deoarece este ușor de trăit cu cineva care uită repede și e prima persoană care propune un armistițiu, dar dacă de fapt nu a uitat ci doar a trecut peste și ține în continuare minte ceva ce s-a întâmplat anul trecut, lucru pe care ți-l amintește și ție de câteva ori pe zi, acesta este un motiv bun să discutați serios despre relația voastră.
7. Prostul obicei de a-l verifica pe celălalt
Relațiile de lungă durată sunt construite pe respect reciproc și nu pot rezista fără încredere. Nu este normal să dramatizezi fiecare situație sau să faci o scenă de gelozie din nimicuri. Discută cu partenerul tău despre ceea ce te deranjează și cum te fac anumite lucruri să te simți, poate că te îngrijorezi degeaba și el te poate ajuta să treci peste temerile tale.
8. Nerăbdarea
Uneori este imposibil să ai totul de-a gata, iar răbdarea este un atribut absolut necesar în viață, ca să obții ceea ce vrei. Multe cupluri tinere se plâng că nu reușesc să obțină ceea ce-și doresc imediat, dar după o vreme realizează că grăbirea lucrurilor distruge de fapt chiar ceea ce încercau să construiască. Răbdarea este esențială în viața de cuplu.
8 trăsături de caracter care îți strică viața de familie
Nu toată lumea are un caracter plăcut, fiecare persoană este unică și are propriul mod de a înțelege viața și a trece peste greutăți.