În timpurile moderne, femeile au primit dreptul de a munci și a avea propriul salariu, dar au moștenit și vechile îndatoriri de la bunicile și străbunicile lor. Să ai grijă de copii și de casă a fost mereu ceva dificil, dar mamele au un dar nativ, care se dezvoltă odată cu experiența. Această responsabilitate, de a avea grijă de mai multe lucruri în același timp, ia naștere și crește odată cu acceptarea femeii de a fi mamă. Cea mai mare problemă o pune însă adaptarea la diversele stadii de creștere a celui mic, fiecare fiind dificilă în modul ei. Mamele au un mod aparte, se dedică complet și fac din dragoste pentru progenitura lor tot ceea ce le stă în puteri ca totul să iasă admirabil.
Adevăratul motiv de stres este lipsa susținerii din partea soțului
Creșterea copiilor este o sarcină pentru doi oameni și ambii părinți trebuie să se implice în mod activ în educarea lor și transformarea acestora în viitori adulți responsabili, dar această sarcină pică, de cele mai multe ori, doar asupra mamei, motiv pentru care soțul devine un stres mai mare decât copiii în sine. Studiile au arătat că cel puțin 45% dintre femei se află în această situație, deoarece normal este ca atunci când îți alegi partenerul de viață să vă construiți împreună viitorul. Dacă, de obicei, partenerii se gândesc să-și cumpere împreună o casă, să călătorească împreună și să facă copii, de prea puține ori, cei doi chiar discută dinainte despre cum își vor crește viitorii copiii, în ce valori și ce responsabilități va avea fiecare. Multe femei supraviețuiesc cu greu acestei perioade de tranziție, foarte stresantă atunci când realizează că soții se implică mai puțin decât s-ar fi așteptat ele.
Bărbații se apără încercând să explice cum de fapt femeile sunt de vină, pentru că nu realizează când trebuie să ceară ajutor și garantează că ei ar putea foarte bine să rezolve toate problemele legate de creșterea copiilor.
În concluzie, comunicarea eficientă, deschisă, între parteneri este necesară și poate rezolva multe probleme și neînțelegeri, deoarece stresul inutil este nesănătos atât pentru fiecare individ în parte cât și pentru relație în sine.
Studiile au demonstrat: Soții sunt de două ori mai stresanți decât copiii
Istoria ne-a arătat că femeile se implică în mod direct în creșterea copiilor. Acest comportament se remarcă încă din preistorie, când bărbații ieșeau la vânătoare, în timp ce femeile stăteau pe lângă casă și culegeau diverse fructe și legume sălbatice în timp ce aveau grijă de copii până ce aceștia puteau face și ei unele lucruri, singuri.